Bronz cu repetiție pentru Monica Ungureanu la CE de judo

Pentru Monica Ungureanu (foto, kimono alb), bronzul cucerit la CE din Polonia înseamnă consolidarea poziției în topul European al categoriei 48 de kilograme / Foto: Dan Bodea

Monica Ungureanu, judoka legitimată la “U” CSM Cluj a cucerit, joi, medalia de bronz la Campionatele Europene de judo pentru seniori, de la Varșovia, repetând performanța reușită în urmă cu an la Kazan, în Rusia.
Luptând în limitele categoriei 48 de kilograme, Ungureanu a câștigat grupa C a prelimariilor, cu două victorii prin ippon în disputele cu Cinta Garcia Mesia (Spania) și Marina Cerniak (Ucraina).

Învinsă în semifinalele competiției de rusoaica Irina Dolgova, Monica Ungureanu a învins-o în finala pentru medalia de bronz pe Nora Minsker din Israel. A fost o luptă foarte disputată, câștigată de româncă la “golden score”, după prelungiri. O performanță cu atât mai valoroasă pentru sportiva originară din Craiova, deoarece ea nu era complet recuperată după o accidentare mai veche.

Bronzul de la europenele de la Varșovia este a treia din carieră pentru Monica Ungureanu, care mai are în palmares alte două medalii de bronz la campionatele europene: una la junioare, în 2006 și cea de anul trecut, de la CE senioare din Rusia. Medalia de bronz câștigată de Monica Ungureanu este singura câștigată până acum la CE din Polonia, celelalte judoka din România nereușind să urce pe podiumul de premiere.

Alexandra Pop (“U” CSM Cluj) a pierdut în primul tur în limitele categoriei 48 kg, iar Andreea Chițu (Steaua) și Larisa Florian (CSM Oradea) au fost învinse, pe rând, de aceeași judoka, Joana Ramos (Portugalia), în optimi, respectiv, sferturile de finală ale categoriei 52 kg. Larisa Florian a intrat în recalificări, dar a pierdut prin ippon în fața elvețiencei Evelyne Tschopp. Lotul de judo feminin al României a fost însoțit în Polonia de antrenoarele clujence ale lotului olimpic, Simona Richter și Geanina Andreica.

Distribuie:

Postaţi un comentariu