Box / Patru reprize pentru Bute

Lucian Bute a avut nevoie de doar patru reprize pentru a reveni cu o victorie în circuitul mondial al boxului profesionist

Fost campion mondial în versiunea IBF, la categoria supermijlocie, Lucian Bute a revenit în ring, duminică dimineaţa, şi a obţinut primul succes după o aşteptare de un an şi jumătate. În vârstă de 35 de ani, Lucian Bute a câştigat prin KO tehnic meciul cu italianul Andrea Di Luisa. În faţa „propriilor” suporteri din Centre Bell din Montreal, românul a avut nevoie de doar patru reprize pentru a-l trimite la podea pe oponentul său. Di Luisa s-a ridicat cu greu, dar antrenorul a aruncat prosopul, recunoscând asztfel, superioritatea românului.

Lucian Bute a devenit boxer profesionist în 2003, iar la data de 19 octombrie 2007 câştiga meciul pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie în faţa columbianului Alejandro Berrío, campionul mondial en-titre la acel moment. Bute l-a făcut KO pe Berrio în runda a 11-a, devenind al treilea român care câștiga un titlu mondial la profesioniști după Mihai Leu şi Leonard Doroftei. Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial de nouă ori consecutiv, până să fie învins de britanicul Carl Froch, la data de 26 mai 2012, la Nottingham.

Un an mai târziu pugilistul român trecea la categoria semigrea, în versiunea NABF, şi devenea din nou campion mondial în urma succesului în faţa rusului Denis Graciov. A pierdut şi această centură la data de 18 ianuarie 2014, tot în Centre Bell, în faţa canadianului Jean Pascal. Graţie victoriei de duminică, în faţa lui Andrea Di Luisa, Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semigrea. În întreaga sa carieră în boxul profesionist Lucian Bute a disputat 33 de meciuri, câștigând 31 dintre acestea și înregistrând doar două înfrângeri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu