Box / Lucian Bute, atacat de propriul antrenor

Criticat de propriul antrenor, Lucian Bute este apărat de Jean Pascal şi promotorul acestuia care iau în calcul meciul revanşă / sursa foto: espn.co.uk

A trecut aproape o săptămână de la înfrângerea lui Lucian Bute în meciul pentru centurile mondiale WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, dar meciul continuă să suscite comentarii. Pugilistul român a fost, surprinzător, aspru criticat chiar de cel care se ocupă de pregătirea lui, antrenorul Stephane Larouche şi, la fel de surprinzător, apărat de adversarul din ring, Jean Pascal.

Bute nu e terminat
Tehnicianul care-l antrenează pe Lucian Bute, Stephane Larouche a declarat recent că ia în calcul varianta întreruperii colaborării.

“Nu e capabil să lovească. Nu poţi să câştigi o luptă când eşti prea precaut şi ezitant în a lovi. Nu am nicio explicaţie pentru ce s-a întâmplat. Eu am mândria mea, iar Lucian trebuie să găsească răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat, altfel nu-l voi mai însoţi la ring. Credibilitatea lui este la pământ şi are nevoie de o pauză lungă”, a declarat Larouche, la o emisiune a unui post de radio din Quebec.

Nu de aceaşi părere este promotorul lui Jean Pascal, Yvon Michel, care a declarat că Lucian Bute face parte din elita mondială şi este “departe de a fi terminat”.

“Bute e departe de a fi terminat. El face parte din elita mondială. Bute a primit în meciul cu Pascal lovituri care pe alţii i-ar fi doborât”, a spus promotorul lui Jean Pascal. “Am spus mereu că un meci revanşă are loc atunci când acest lucru este dorit de public. Dacă se va dori acest lucru ne vom adapta circumstanţelor”, a adăugat Yvon Michel.

Reamintim că Lucian Bute a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea, disputat, duminică 19 ianuarie, la Centre Bell din Montreal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu