“Bomba” neexplodată din fotbalul românesc

La 17 ani și 9 luni Claudiu Bumba a marcat primul său gol în Liga I de fotbal

A urmat transferul la Târgu Mureş şi apoi un împrumut la AS Roma. La 18 ani, a intrat în topul celor mai tineri cinci “tricolori” din toate timpurile, după debutul cu Turkmenistan. Momentan a revenit în țară și se pregătește cu echipa de Liga a II-a FCM Târgu Mureș. Tehnicienii care l-au descoperit îşi amintesc că de la 9 ani Claudiu făcea zilnic naveta de la Baia Mare la Satu Mare, ca să se antreneze la unul dintre cele mai bune cluburi de cadeți și junior din nord vestul țării, Atletic 94 Satu Mare.

 

“Timp de cinci ani că a fost soare, ploaie sau ninsoare băiatul acesta a fost atât de conștincios încât a venit zi de zi la antrenamente. Emana un entuziasm nemaiîntâlnit la alți copii când intra în joc” ne-a dezvăluit Dacian Nastai, unul dintre antrenorii care a lucrat cu Claudiu. Cel care l-a ”șlefuit”, Paul Mihai, are numai cuvinte de laudă la adresa lui. “A fost de departe cel mai bun jucător pe care l-am antrenat vreodată. De la primul antrenament mi-am dat sema că acest copil este construit din alt aluat. Cât timp l-am avut sub comandă ne-am bătut de la egal la egal cu toate cluburile din țară” ne-a declarta antrenorul Mihai.

 

L-a întrecut pe” regele” Hagi
La 15 ani Claudiu Bumba a fost promovat de Florin Fabian, la FC Baia Mare în  Liga a 2-a. În scurt timp a devenit golgheterul echipei băimărene, iar evoluțiile bune l-au propulsat rapid în atenția echipelor din prima ligă. În 2011 a fost dus la FCM Târgu Mureș de Ioan Ovidiu Sabău și a debutat în Liga I la 17 ani și 6 luni, cu o lună mai repede decât o făcea Hagi. Trei luni mai târziu a marcat și primul gol în Liga I. La echipa națională a ajuns chiar mai repede decât Hagi, cu 7 luni. Selecționerul Victor Pițurcă l-a chemat la un turneu din Turcia la 11 zile după ce a devenit major. ”Am aflat de convoacre din presă și eram puțin nedumerit deoarece primisesem o scrisoare pe care scria echipa națională, dar mă gândeam că e vorba de tineret sau juniori.Vă dați seama că a fost o mare bucurie pentru mine să văd că de fapt voi juca la echipa mare, visul oricărui fotbalist”, îşi aminteşte Claudiu.

 

Coleg de vestiar cu Totti
Monitorizat de multe cluburi mari ale Europei, Bumba a ales să joace la AS Roma. A evoluat meci de meci la echipa de tineret a Romei şi a marcat 8 goluri în 24 de prezențe. Cât timp a jucat în Italia a fost comparat de presa din Peninsulă cu legenda clubului capitolin, Francesco Totti. A avut chiar șansa să se antreneze alături de fotbalistul pe care l-a avut mereu ca model. “Totti este un exemplu de profesionalism dar și de bun simț. Însă și ceilalți băieți sunt caractere fumoase și a fost o plăcere să te antrenezi alături de ei.” ne-a declarat Claudiu.

 

S-a întors la Târgu Mureș
După un an petrecut în Cetatea Eternă, Claudiu s-a reîntors la Târgu Mureș, oarecum dezamăgit că nu a fost parafat transferul definitiv.”Știu că italienii au plătit 75 000 de euro pentru împrumutul pe un an urmând să achite alți 400.000, dacă Zeman ar fi dorit transferul definitiv. Toți au fost mulțumiți de mine, nu știu motivul pentru care nu s-a materializat transferul. Acum vreau să o ajut pe FCM Târgu Mureş să promoveze şi apoi să joc într-un campionat puternic“ a mai spus Claudiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu