Bokila pentru atacul CFR-ului

CFR Cluj anunță iminența transferului atacantului congolez Jeremy Bokila. Fotbalistul de 28 de ani a negociat în ultimele zile cu Dinamo, dar a ales oferta mai ”bănoasă” a clubului din cartierul Gruia. Oficialii CFR-ului nu confirmă că au obținut semnătura fotbalistul, dar recunosc că și-l doresc pe jucătorul care în urmă cu patru ani cucerea singurul trofeul din carieră, Cupa României cu Petrolul, învingând în finală chiar pe CFR Cluj, prin golul marcat marcat în minutul 8. Surse din interiorul clubului feroviar susțin că oferta ardelenilor pentru congolez este de 15.000 de euro pe lună.

Jeremy Bokila și-a început cariera în Olanda, la AGOV, iar sezonul 2011/2012 a fost cel mai bun al său în campionatul batav. A marcat 15 goluri în 30 de partide și a fost transferat la Petrolul Ploiești. După încă un sezon excelent în tricoul ”lupilor” (37 de meciuri şi 22 de goluri pentru Petrolul în toate competițiile), Cariera lui Bokila a luat-o la vale. S-a transferat la Terek Groznîi unde a marcat 4 goluri în două sezoane (între 2013 și 2015). A urmat China și încă o serie de prestații nici măcar satisfăcătoare la Guangzu. Asiaticii au scăpat repede de el și l-au împrumutat la Eskișehirspor, o echipă de pluton din Turcia, pentru care a marcat un singur gol în 13 meciuri.

Următoarea destinație a fost Qatar, la Al-Khartiyatah, un club obscur a cărui singură performanță este faptul că reușește să se mențină în primul eșalon al Qatar-ului. Unsprezece meciuri și 3 goluri sunt cifrele lui Bokila la Al-Khartiyatah. La începutul acestui an congolezul a ajuns la Akhisar Belediyespor, a prins patru apariții pe teren și nu a marcat niciun gol. Fundaşul brazilian Paulo Vinicius de Souza (32 de ani), care ultima dată a jucat în Cipru, la Apollon Limassol şi mijlocaşul central spaniol Pelayo (26 de ani), care a fost legitimat la Elche până în această vară, sunt alte două transferuri confirmate de oficialii CFR-ului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu