Boc, mai tare ca Țiriac și Năstase. Vrea turneu WTA la Cluj!

Foto: Dan Bodea

Cluj-Napoca ar putea intra în lumea exclusivistă a tenisului feminin mondial, prin organizarea unui turneu din circuitul WTA. Ideea lansată în urmă cu doi ani, de jurnalistul Florin Otrocol, a fost repusă pe tapet de primarul municipiului, Emil Boc. Entuziasmat de victoria echipei de Fed Cup a României, care a învins la sfârșitul săptămânii trecute reprezentativa Canadei, scor 3-1, Boc a declarat că ar sprijini organizarea unui turneu din circuitul feminin WTA. Mai mult, deși nu au trecut decât trei zile de la încheierea evenimentului, edilul susține că a lansat deja provocarea, reprezentanților mediului de afaceri din Cluj.

„Sunt costuri foarte mari, iar din bani publici nu putem să susținem premii de 500.000-1.000.000 de euro. Nu putem oferi din taxele clujenilor premieri de acest gen. Dar eu am lansat o propunere, discutăm cu mediul de afaceri privat, am discutat cu mai mulți oameni de afaceri, iar feedback-ul n-a fost negativ, pot să vă spun. Sunt câteva milioane e euro pentru a organiza un turneu, să parcurgi niște etape pentru a ajunge pe harta tenisului. E nevoie de implicarea mediului de afaceri, care este respectiv, dar n-am un răspuns majoritar”, a spus Boc la Realitatea FM Cluj.

Ceea ce pare că nu a luat în calcul primarul Boc este infrastructura. Organizarea unui turneu din circuitul WTA presupune construirea unui complex sportiv dedicat tenisului de câmp, cu o arenă principală și alte câteva terenuri secundare. În acest moment, în Cluj-Napoca, se pot organiza doar competiții de tenis de câmp indoor. În România nu se mai organizează un astfel de turneu, după ce omul de afaceri Ion Țiriac și fostul lider mondial în tenisul masculin, Ilie Năstase, au cedat licența turneului BRD Năstase Țiriac Trophy către municipalitatea din Marbella (Spania), după ce terenul central de la Arenele BNR a fost închis din cauza absenței avizului ISU. Turneul patronat de cei doi foști tenismeni a fost găzduit vreme de 20 de ani de București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu