Bătălie în toată regula. U-BT a câștigat primul meci din semifinala cu Steaua

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj și Steaua au dat spectacol pe parchetul Sălii Polivalente în primul meci din seria partidelor din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Alb-Negrii au intrat bine în joc, s-au distanțat la 10 puncte, dar s-au văzut conduși cu 10 minute înainte de final. Au revenit și s-au impus cu 89-79 și au dat semnalul unei serii semifinale care, cel mai probabil va avea nevoie de mai mult de trei întâlniri pentru a se stabili una dintre cele două finaliste ale sezonului.

Niciuna dintre combatante nu a reușit să impresioneze în primele minute ale înfruntării. Jocul tacticizat al celor doi antrenori s-a tradus prin multe reușite din aruncări libere. Abia pe finalul primului parțial trupa lui Mihai Silvășan a reușit să se desprindă și să termine prima secvență în avantaj (24-21). Mult mai deciși au fost alb-negri în cel de al doilea parțial astfel că, la pauza mare U-BT avea un avans de 10 puncte (49-39).

Cum s-a întâmplat de atâtea ori în actualul campionat, deținătoarea trofeului a avut o perioadă în care concentrarea a scăzut, iar oaspeții au revenit spectaculos în meci și chiar au trecut la conducere pe tabela de marcaj (63-64). Pe cât de regresiv a fost sfertul trei, pe atât de incisiv a fost ultimul parțial, controlat în totalitate de clujeni. Victoria a venit oarecum firesc, dar în această fază a competiției diferența de scor contează mai puțin, important fiind scorul general al întâlnirilor.

”Nu știu ce a făcut diferența astăzi, cred că am fost mai preciși decât ei în momentele importante. Am început foarte bine încă de la început, așa cum mi-am și dorit, i-am și derutat puțin cu zona noastră și am reușit să înscriem destul de multe puncte ușoare, am marcat în prima repriză 49 de puncte, ceea ce e foarte bine. Puteam fi la 15-16 puncte, dacă nu era acel fault tehnic și câteva lucruri elementare, însă am mers la pauză la zece puncte.

Cred eu că după pauză ne-am relaxat puțin și am crezut că lucrurile vor fi mai simple, nu am intrat la fel de hotărâți să luptăm pentru fiecare posesie. Acest lucru ne-a costat, au venit peste noi, ne-au condus și a trebuit să muncim din greu ca să obținem victoria. Mă bucur că am fost puternici și am reușit să câștigăm, însă este doar un meci, nu am reușit nimic, dar mă bucur că am început cu dreptul”, a spus Mihai Silvășan, conform u-bt.ro. Meciul al doilea (din seria de cinci) se va disputa luni, 21 mai, cu începere de la ora 20:00, tot în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Postaţi un comentariu