Bătaie în trei pe 6

Foto: Dan Bodea

Liga 1 a ajuns la momentul ultimei etape a sezonului regulat. La fel ca și în ediția trecută de campionat ultima etapă va lămuri și numele ultimei echipe care va evolua în grupul celor șase, adică în play-off. CFR, FCSB, Universitatea Craiova sunt sigure de primele trei poziții. Astra Giurgiu și Sepsi OSK au obținut și ele biletele pentru minicampionatul care va stabili noua regină a fotbalului intern, dar și echipele care vor reprezenta România în competițiile continentale intercluburi.

O singură necunoscută a rămas, și anume ocupanta locului 6. FC Botoșani, Viitorul Constanța și Politehnica iași sunt cele trei formații care mai au de dat o bătălie pentru a fi acolo, în elită. Tot la fel ca și în sezonul trecut Poli Iași poate profita de duelul direct dintre ocupantele locurilor 6, respectiv 7 (FC Botoșani și Viitorul). Ieșenii sunt pe 8, dar o victorie în disputa cu Hermannstadt le-ar aduce trei puncte care ar duce la un total de 37, ceea ce înseamnă că o remiză la Ovidiu, indiferent de scor, între Botoșani și Viitorul, îi va duce pe ieșeni în play-off datorită rezultatelor directe cu FC Botoșani, ocupanta locului 6 înaintea acești ultime etape.

Orice alt rezultat (victorie pentru trupa lui Gică Hagi, sau un succes pentru echipa din Botoșani), va da posibilitatea uneia dintre oponentele de la Ovidiu să celebreze accesul în ultima fază a campionatului. Despre ce se va întâmpla în grupa play-out vom tot avea vreme de analize. Un lucru este cert și în acest caz, faptul că Dinamo este pentru al doilea sezon consecutiv în subsolul clasamentului. Probabil că vor câștiga play-out-ul (vineri au învins Concordia Chiajna cu 2-1 – n.a.), valoarea lotului le dă dreptul să spere, dar e doar încă o palidă consolare pentru un club care a dat fotbalului românesc și european atât de mult.

Distribuie:

Postaţi un comentariu