Baschet/O victorie și o înfrângere pentru CSM înaintea meciului din Cupa României

Andrea Orosz, jucătoarea care poate să facă diferența la CSM

Baschetbalistele de la CS Satu Mare au disputat două meciuri de verificare înaintea partidei de marți din Cupa României, când vor întâlni pe Nova Vita Târgu Mureș.

În prima partidă sătmărencele au întâlnit, în sala nouă de jocuri a LPS, pe U Cluj, echipă care a terminat pe locul 13 în sezonul trecut de LNBA. De altfel în majoritatea duelurilor din campionat din ultima vreme câștig de cauză au avut baschetbalistele de la CSM. Nu s-a întâmplat însă și în partida de vineri când studentele clujence au reușit să se impună cu 73-61 în fața unei echipe sătmărene mult schimbată față de cea care anul trecut obținea locul trei în Liga Națională.

Noua achiziție de peste Ocean, Tabyta Wampler, a fost cea mai bună marcatoare din tabăra CSM, americanca reușind 23 de puncte dar a ratat la fel de mult. A fost primul meci de verificare, după un revenirea din vacanță, iar lucrul acesta s-a văzut, într-o formulă de echipă în care omogenitatea lipsește aproape cu desăvârșire.

CSM Satu Mare – U Cluj 61-73

Pe sferturi: 22-15, 14-18, 15-24 şi 12-16, scor final 61-73

Marcatoare CSM: Wampler – 23, Jones – 13, Laza – 9, Orosz – 8, Ivan şi Cutaş – 3, Adi – 2.

În schimb în cel de-al doilea meci, susținut cu o echipă de Ligă secundă din Ungaria (LS Debrecen), sătmărencele s-au mișcat mult mai bine ajutate și de Andrea Orosz, cea care a lipsit în prima partidă și care a înscris și cele mai multe puncte, 23. Fetele lui Peter Eles au câștigat cu 76-54, însă cea ce este îmbucurător este faptul că la acest meci CSM a început să arate a echipă.

Marcatoarele din acest meci pentru CSM: Orosz – 23 de puncte, Wampler – 21, Jones – 13, Cutaş – 7, Adi – 6, Ivan – 4, Laza – 2.

“Au fost două meciuri foarte utile pentru noi în care s-a văzut lipsa de omogenitate mai ales că veneam după doar trei antrenamente cu mingea. În primul joc s-a văzut tracul de debut al multor jucătoare și lipsa  relațiilor de joc însă încet vom suplini și acest aspect. În schimb în meciul de la Debrecen ne-am mișcat mult mai bine, ajutați și de Andrea Orosz, o jucătoare exponențioală în momentul de față pentru CSM. Cât privește meciul din Cupă, cu Nova Vita Târgu Mureș, vreau să vă spun că echipa de pe Mureș este o necunoscută pentru noi însă o necunoscută este încă și echipa mea pentru mine. Desigur că vom aborda meciul cu încredere și mergem la victorie și până începe campionatul sperăm să reglăm multe lucruri care încă scârțîie.” ne-a declarat antrenorul Eles.

CSM va întâlni, marţi, în sala LPS din Satu Mare echipa Nova Vita Târgu Mureş, de la ora 18.00, în cadrul primului tur al Cupei României. Returul se va desfăşura în 28 septembrie.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu