Baschetbalistele lui Covaciu, patru înfrângeri din tot atâtea meciuri. ”U” Cluj – Olimpia Brașov 52-72

Flavia Ferenczi (la minge) a terminat partida cu 9 puncte, o recuperare și 5 pase decisive/ Foto: Dan Bodea

Echipa de baschet feminin, Universitatea Cluj, continuă seria de rezultate negative din acest început de campionat, după ce miercuri au fost învinse de Olimpia Brașov, scor 52-72 (9-19, 20-25, 14-11, 9-17).

Antrenorul gazdelor, Florin Covaciu, a început partida cu un „prim cinci” format din R. Szmutku, F. Ferenczi, J. Kajdacsi, A. Pop, respectiv M. Kosior, în timp ce Dan Calacea le-a trimis în teren pe A. Haas, V. Erak, Z. Kovacevic, C. Dewitt și N. Bucevac.

Formația oaspete a intrat foarte bine în meci, izbutind să pună în fața adversarelor o diferență de zece puncte, scor 19-9, după primele zece minute scurse din joc. Actul secund a fost unul mai spectaculos, având în vedere numărul mare de puncte marcate, 45 la număr, scor 20-25. Astfel, la pauza mare, tabela din „Horia Demian” înregistra 44-29 în favoarea sportivelor de sub Tâmpa.

„Studentele” au revenit de la vestiare motivate să se apropie de brașovence pe tabelă, reușind să-și adjudece sfertul cu numărul trei, singurul de altfel în care s-au impus, scor 14-11. În actul decisiv, amfitrioanele au cedat cu un parțial de 19-7, pierzând la rândul său și partida, scor 52-72.

În urma acestei înfrângeri Universitatea Cluj acumulează cea de-a patra înfrângere din tot atâtea meciuri jucate în această stagiune. De cealaltă parte, Olimpia are un bilanț de două victorii și două înfrângeri.

Din tabăra gazdelor cea mai bună marcatoare a fost Pop cu 21 de puncte puse pe tabelă, fiind urmată de Kajdacsi cu 14, Ferenczi 9, Kosior 6 și Răileanu 2.

Punctele victoriei Olimpiei au fost marcate de Kovacevic 23, Bucevac 16, Erak 15, Irimia 12, Haas 4, respectiv Dewitt 2.

„Este o victorie importantă pentru noi în lupta pentru accederea în play-off. Jucăm din ce în ce mai bine de la meci la meci și asta îmi dă încredere pentru meciurile ce stau sa vină”, a spus tehnicianul Brașovului, Dan Calancea, pentru site-ul oficial al clubului.

Clujencele se vor deplasa etapa viitoare pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar Olimpia va juca tot în deplasare, de această dată la Timișoara pentru duelul cu BC Danzio.

Distribuie:

Postaţi un comentariu