Baschetbalistele de la ”U” sunt în turneul final al Cupei

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj s-a calificat în turneul Final 8 al Cupei României după dublă victorie în fața formației ICIM Arad. Fetele pregătite de Dragan Petricevic au triumfat și în manșa a doua confruntării cu fosta campioana a României, scor 60-51 și a mai făcut un pas spre primul trofeu intern după ani buni de așteptare. După victoria zdrobitoare din tur (80-67), clujencele au trăit periculos meciul de la Arad.

Au început foarte bine și și-au adjudecat primul parțial de joc cu 17-8, dar au cedat în sfertul al doilea cu 17-19. După cel de al treilea sfert universitarele mai aveau doar un punct avans pe tabela de marcaj, dar erau la adăpostul celor 13 puncte din manșa întâi. Conștiente că nu pot risca să reducă turația, în fața unui adversar imprevizibil, clujencele s-au apărat perfect în ultimul parțial și nu le-au dat adversarelor șanse de a se apropia decisiv de panou.

Studentele au câștigat sfertul patru cu 16-8 și au obținut o calificare meritată la turneul final al Cupei României. Alături de ”U” au mai acces în turneul programat la jumătatea lunii februarie Sepsi Sfântu Gheorghe, CSM Târgoviște, BC Sirius Târgu Mureș, Phoenix Galați, Olimpia Brașov, CSM Satu Mare și CSBT Alexandria. Gazda turneului final, care va desemna câștigătoarea Cupei, va fi stabilită la începutul săptămânii viitoare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu