FOTO Baschet / “U” BT rămâne fără victorie

Baschetbali;tii de la "U" BT Cluj au făcut spectacol în prima parte a meciului cu Atomeromu Paks, dar au cedat inițiativa în partea a doua pierzând meciul cu 64-73 / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la ”U” BT traversează une dintre cele mai acute crize de rezultate din ultimii 20 de ani. Clujenii au rămas fără victorie şi după meciul disputat în compania formaţiei maghiare Atomeromu Paks, în Euro Challenge Cup. Meciul di Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost câştigat de gruparea din Ungaria, scor 73-64, la capătul unui joc în care alb-negri au terminat în avantaj primele trei sferturi, dar au cedat în ultimul.

După un început echilibrat, cu ungurii mai mereu în avantaj, elevii lui Marcel Ţenter au găsit resursele necesare de energie şi inspiraţie să încheie primul sfert la adăpostul unui avans de 3 puncte (22-19). Finalul de prim act le-a dat aripi clujenilor care au evoluat dezinvolt în sfertul secund. Oaspeţii au punctat la impresia artistică, aredelenii au pus puncte pe tabelă şi la pauza mare s-a intrat la cabine la scorul de 39-26. În cel de al treilea sfert gazdele şi-au început seria greşelilor.

Aruncările de la distanţă nu au intrat, iar sub panou, de multe ori, lipsa de încredere a fost taxată prompt de vizitatori. Şi totuşi, tabela de scor indică 49-48 în favoarea lui ”U” BT la sfârşitul celui de al treilea sfert. Apoi a început dezastrul. Ungurii au „apăsat pe acceleraţie” şi fără un efort deosebit preiau conducerea la 56-54, moment în care jocul a luat o turnură cu totul negativă pentru echipa lui Ţenter.

Clujenii au încercat să ţină ritmul, oaspeţii au punctat mereu în momente cheie, iar rezultatul final reflectă starea de spirit a ardelenilor, într-un declin mental de câteva săptămâni. Darius Hargrove cu 16 puncte, 3 recuperări şi o pasă decisivă a fost unul dintre cei mai buni jucători de la ”U” BT, dar eforturile lui au fost zadarnice în confruntarea cu Atomeromu Paks care se impune la Cluj la o diferenţă poate prea mare.

„Atâta vreme cât am aplicat planul de joc, am fost acolo, am evoluat bine, mai ales în prima parte a meciului. În cea de a doua a fost cu totul altceva. S-a văzut încă o dată că echipa suferă, jucătorii nu mai au luciditate în partea a doua şi din acest motiv se pierd meciuri pe care le-ai avut în mână. Echipa din Paks trebuie felicitată, mai ales pentru modul în care s-a comportat şi pentru cum a ştiut să gestioneze partea a doua a meciului”, a declarat antrenorul clujenilor, Marcel Ţenter.

Mai jos puteţi urmări o galerie foto realizată de Dan Bodea:

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu