BASCHET/ ”U” BT Mobitelco s-a impus la Memorialul „Elemer Tordai”

Foto: Dan Bodea

”U” BT Mobitelco Cluj a câștigat turneul organizat la Sibiu în memoria fostului baschetbalist Elemer Tordai. Gruparea de sub Feleac a continuat seria victoriilor și în ultima zi, reușind să învingă echipa gazdă, CSU Sibiu, cu scorul de 88-77 (24-21, 24-23, 19-16, 21-17).

Clujenii au început partida cu Medvedj, Cuic, Sparks, Silvășan și Baciu, în timp ce gazdele au folosit un „prim cinci” format din Lee, Austin, Nelson, Gruev și Ceskovic.

În primul sfert al confruntării cele două echipe au mers umăr la umăr, scorul afișat pe tabelă după primele zece minute fiind 24-21 pentru formația oaspete. Cursul jocului nu a suferit schimbări majore nici pe perioada celui de-al doilea act, astfel, la pauză, clujenii aveau un avantaj de patru puncte, scor 48-44.

Elevii lui Dorin Pintea au revenit mai motivați de la vestiare, reușind să pună un avantaj de șapte puncte în fața adversarilor, scor 67-60, cu zece minute înainte de final. Actul al patrulea nu a adus nimic nou pe table de marcaj, clujenii impunându-se cu 88-77.

De la Mobitelco nu au evoluat Kuburovic și Hargrove, aceștia fiind ușor accidentați. Conform site-ului oficial al clubului clujean, Kuburovic are o mică întindere, iar Hargrove a călcat strâmb și resimte durere, însă nu este vorba de entorsă.

Cel mai bun om al partidei a fost Branko Cuic, jucătorul Clujului reușind 26 de puncte și 7 recuperări. De la Mobitelco au mai punctat Medvedj (15) Sparks (13), Baciu (6), Pop (5) și Lalovic (9).

De la echipa de pe Cibin s-au remarcat Austin (15), Nelson (14), Calotă (14), respectiv Gruev (11).

„Felicit încă o dată întreaga echipă pentru modul cum s-a dăruit pe teren în aceste zile la Sibiu. Băieții au demonstrat că au spirit de echipă, au arătat ce înseamnă plăcerea de a juca. A fost un meci foarte greu în fața unei echipe foarte bune. Am obținut o victorie în condițiile în care am jucat fără toate cele trei extreme, Kuburovic, Hargorve, ușor accidentați și Pogăcean, care a făcut febră. Am arătat astăzi ce înseamnă să joci simplu și eficient”, a concluzionat Dorin Pintea, antrenorul clujenilor, pentru u-mobitelco.ro.

În primul meci al zilei s-au întâlnit CSM Oradea și BCM Pitești, partida fiind adjudecată de către bihoreni, scor 86-69. În primele două meciuri disputate la memorial, ambele combatante au pierdut de fiecare dată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu