Baschet/ ”U” BT Mobitelco pierde derby-ul ligii cu Asesoft Ploiești

Branko Cuic (foto prim-plan) a fost aproape inexistent în partida pierdută de clujeni, în deplasare, cu Asesoft Ploiești. (Foto: Dan Bodea)

”U” BT Mobitelco a pierdut derby-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 73-66 cu Asesoft Ploiești. Clujenii au fost dominați de gazde, care au condus chiar și la 23 de puncte, mulțumită aportului ofensiv adus de americanii din lot, dar și a unei apărări care i-a lăsat pe oaspeți fără soluții în atac.

Dorin Pintea a început meciul cu Cuic, Medvedj, Hargrove, Silvășan și Lalovic, în timp ce „primul 5” al ploieștenilor a fost alcătuit din Adamovic, Mohammed, Marshall, Burlacu și Lee.

Asesoft Ploiești a început în forță meciul, desprinzându-se rapid la o diferență de 7 puncte, grație unei apărări foarte bune care i-a obligat pe „studenți” să apeleze la aruncări de trei puncte contestate. Clujenii au revenit în joc pe fondul unor atacuri ratate ale ploieștenilor care au permis oaspeților un run de 8-0. În sfertul doi, elevii lui Arnautovic au revenit la o apărare foarte agresivă care, combinată cu eficiența lui Gerard Lee în spațiul de 3 secunde (4/6 la aruncările de 2 puncte în prima jumătate și 7/10 la finalul partidei) a făcut ca scorul la pauză să fie 34-23.

În sfertul trei, ploieștenii și-au continuat turul de forță și cu patru aruncări reușite din spatele semicercului s-au desprins la nu mai puțin de 23 de puncte (61-38 la finalul sfertului trei). În sfertul patru, clujenii păreau că sunt capabili de o revenire spectaculoasă, diferența de scor ajungând la doar șase puncte cu 30 de secunde înainte de final. Minunea nu s-a produs și ”U” BT Mobitelco a pierdut cu 73-66 la capătul unui meci dominat copios de Asesoft Ploiești .

Cel mai bun marcator al partidei a fost extrema clujenilor, Mihai Silvășan (17 puncte), în timp ce la gazde s-a remarcat trioul Marshall (15 puncte)-Gerard Lee (15 puncte)- A. Mohammed (14 puncte).

Pentru ”U” BT Mobitelco urmează un nou meci în deplasare, la Târgu Mureș, unde „studenții” vor întâlni formația locală BC Mureș, în data de 7 decembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu