BASCHET/ ”U” BT Mobitelco, duel cu oltenii de la Energia Rovinari

Darius Hargrove, una dintre principalele arme ale ardelenilor/ Foto: Dan Bodea

Echipa de baschet masculin, ”U” BT Mobitelco, va primi miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 19.00, vizita celor de la Energia Rovinari, într-un meci din cadrul etapei secunde a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Elevii lui Dorin Pintea vin după o înfrângere în prima etapă, pe terenul celor de la CSM Oradea, scor 68-76. De cealaltă parte, gruparea din Târgu-Jiu, cu un fost jucător al Clujului în lot, sârbul Dalibor Djapa, au câștigat destul de greu pe terenul nou-promovatei Concordia Chiajna, cu 99-93.

Prima întâlnire dintre cele două combatante s-a consemnat pe 19 decembrie 2008, în primul sezon al Energiei pe prima scenă a baschetului românesc. Atunci, ardelenii s-au impus pe terenul gorjenilor cu scorul de 76-69. Branko Cuic de la Cluj, respectiv Louis Darby Jr. de la Rovinari au fost în acel meci cei mai buni marcatori ai partidei, ambii cu câte 22 de puncte. În prezent, cei doi sportivi se regăsesc la aceleași grupări, fiind printre piesele de bază din angrenajul echipelor lor

De la acel prim meci Cluj versus Rovinari s-au mai înregistrat încă 11 întâlniri directe, timp în care baschetbaliștii de pe malul Someșului Mic au câștigat de opt ori, iar gorjenii de trei.

Va fi un duel extrem de interesant miercuri, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. În primă instanță, va fi de urmărit disputa de la distanță dintre cei doi tehnicieni, tânări și ambițioși, Dorin Pintea pe de o parte și Florin Nini pe de altă parte.

De asemenea, pe parchet, se vor concretiza numeroase dueluri tari între jucătorii celor două formații. Dacă e să ne luăm după cifrele din prima etapă, prezența pe teren a „clujeanului” Darius Hargrove, care a marcat 21 de puncte, respectiv a lui Porter Troupe de la Rovinari, marcator a 26 de puncte, va fi una de bun augur în ceea ce privește spectacolul baschetbalistic. La capitolul recuperări, se vor întâlni Josh Sparks cu 12 mingi prinse în primul meci, respectiv Will Reinke cu 9. Nici duelurile de sub panou nu vor fi neglijate, Baciu și Lalovic vor avea de muncit împotriva lui Kakaroudis sau Dalibor Djapa.

„Ne așteaptă primul meci pe teren propriu în această ediție de campionat. Va fi un meci foarte greu, în fața unei echipe puternice, care se bazează pe un joc foarte rapid și atletic al celor trei americani, Darby, Watson, Troupe și pe un joc consistent sub panou al lui Djapa și Kakaroudis. Va fi un meci foarte greu, la fel cum vor fi toate meciurile de acasă din acest campionat. Valorile sunt foarte apropiate, probabil doar echipa din Constanța este mai slabă și doar în acea partidă ești sigur de victorie”, a declarat tehnicianul Clujului, Dorin Pintea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu