Baschet / U-BT continuă lupta pentru Cupa României

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au obţinut o calificare dramatică în final four-ul Cupei României, după ce au învins cu scorul de 84-81 pe BCMU Piteşti în manşa secundă din sferturile de finală ale competiţiei. După câteva eşecuri suferite pe final de meci, a venit rândul elevilor lui Marcel Ţenter să să bucure de ultima aruncare a meciului cu BCMU.

În ultima secundă a returului cu piteştenii, Zigeranovic a primit o pasă excelentă de la Kyndall Dykes pe care a fructificat-o, ducându-şi astfel echipa în turneul final four al Cupei, după ce în manşa tur edversarii câştigaseră pe teren propriu cu 62-60. Conştienţi că doar un joc perfect le va aduce accederea la turneul final, elevii lui Marcel Ţenter au început foarte bine partida cu BCMU şi şi-au adjudecat primele două sferturi fără emoţii (24-23 şi 17-11).

Clujenii au cedat însă, surprinzător actul trei (20-23), iar piteştenii au început să spere din nou. Astfel, în ultimul parţial echipa vizitatoare şi-a jucat cu o mare doză de nebunie şansa la calificare şi au pus în permanent pericol această performanţă. Totul s-a năruit pentru piteşteni la ultima fază de joc, când Dykes l-a servit ideal pe Zigeranovic care a înscris coşul calificării.

Alături de U-BT Cluj la turneul final s-a mai calificat CSM Oradea. Ultimele două echipe participante se vor decide după disputarea meciurilor dintre SCM U Craiova – BC Mureș și Dinamo București – Energia Rovinari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu