Baschet / U Banca Transilvania, victorie la 20 de puncte diferență cu Timba Timișoara

Boris Lalovic (cu mingea) a fost unul din principalii marcatori în victoria reușită de U Banca Transilvania în meciul de aseară cu Timba Timișoara / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U Banca Transilvania Cluj au pus, aseară, capăt unei serii de opt înfrângeri consecutive (în campionat și în FIBA Eurochallenge Cup) și au câștigat, scor 82-62 (17-11, 21-12, 22-22, 22-17), întâlnirea cu Timba Timișoara, partidă contând pentru etapa a IX-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

O victorie clară, la 20 de puncte (chiar dacă, la finalul meciului, antrenorul Marcel Țenter era nemulțumit că echipa sa a încasat 62 de puncte), în care au punctat aproape toți jucătorii înscriși pe foaia de joc. Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter au câștigat trei din cele patru sferturi, cei mai buni marcatori ai clujenilor fiind Boris Lalovic și Andrei Mandache, ambii cu câte 16 puncte reușite pe tabela de scor. Pentru U BT Cluj au mai punctat: Darius Hargrove (13 puncte), Mihai Silvășan (12), Sean Barnette (8), Branko Cuic (7), Cătălin Baciu (6), Tudor Jucan (2), Curtis Millage (2). De la oaspeți, cei mai buni marcatori au fost Mijatovic (18 puncte) și Hall (14 puncte).

Prima victorie în Sala Polivalentă
A șasea a fost norocoasă cum ar spune împătimiții jocului loto 6 din 49. Vineri, 28 noiembrie 2014 este ziua în care a fost consemnată prima victorie într-un meci oficial disputat în Sala Polivalentă din Cluj, inaugurată în 27 octombrie 2014. Până acum, în Sala Polivalentă s-au disputat șase jocuri oficiale, două în care gazdă a fost echipa de handbal feminin, “U” Cluj și patru în care gazdă a fost echipa de baschet masculin, U Banca Transilvania. Au fost trei meciuri disputate în campionatele interne de handbal și baschet și trei în cupele europene, bilanțul general fiind o victorie, un meci egal și patru înfrângeri.

Meciurile oficiale disputate pînă acum în Sala Polivalentă
1. ”U” Alexandrion Cluj – Corona Brașov 24-35 (LNHF)
2. U Banca Transilvania Cluj – Trabzonspor 80-81 (EuroChallenge Cup)
3. U Banca Transilvania – Steaua București 57-64 (LNBM)
4. ”U” Alexandrion – Radnicki Kraguevac 29-29 (Cupa Cupelor)
5. U BT Cluj – Atomerőmű SE Paks 64-73 (EuroChallenge Cup)
6. U Banca Transilvania – Timba Timișoara 82-62 (LNBM)
Legendă: LNHF-Liga națională de handbal feminin; LNBM – Liga Națională de baschet masculin

Distribuie:

Postaţi un comentariu