Baschet/ Start ratat pentru ”U” BT Cluj-Napoca în primul meci al sezonului

Filip Adamovic a fost cel mai bun jucător al lui U BT, terminând partida cu 19 puncte, 7 pase decisive și 3 intercepții. (Foto: Dan Bodea)

Sezonul 2015-2016 nu a început cu dreptul pentru baschetbaliștii lui U BT Cluj-Napoca, formația antrenată de Marcel Țenter fiind învinsă, pe teren propriu, chiar în primul meci al sezonului disputat împotriva lui Dinamo București. Scorul final a fost 78-79 în favoarea oaspeților, la finele unui meci în care clujeni au avut ultima aruncare, ratată însă de fundașul american Kindall Dykes.

Cu un stil de joc atipic, fără a avea un pivot clasic pe teren, nou-promovata Dinamo București a reușit să producă supriza în primul meci de la revenirea în Liga Națională. Dinomoviștii au arătat o formă excelentă la aruncările de trei puncte, unde procentajul lor a fost de 50% (11/22), performerul formației la acest capitol fiind Karolis Babkauskas (5/7 la trei puncte, 19 de puncte în total).

Clujenii nu au reușit să contracareze jocul în viteză al adversarilor, iar apărarea lui Marcel Țenter a cedat de foarte multe ori, permițând bucureștenilor să conducă în cea mai mare parte a meciului, chiar și la o diferență de 10 puncte (45-55).

Cu toate acestea, U BT a reușit să revină pe finală și chiar a avut ocazia de a câștiga în ultima secundă. Cu 2 secunde rămase pe cronometrul de joc, americanul Kindall Dykes a avut ultima aruncare, de la aproximativ 2 metri din spatele liniei de trei puncte, însă norocul nu i-a surâs iar elevii lui Marcel Țenter au pierdut cu 78-79 primul meci al sezonului.

Chiar dacă a marcat 14 puncte,   Kindall Dykes a avut o evoluție modestă,   cu un procentaj slab la aruncările din acțiune (30,  8%) Foto: Dan Bodea

Chiar dacă a marcat 14 puncte, Kindall Dykes a avut o evoluție modestă, cu un procentaj slab la aruncările din acțiune (30, 8%) Foto: Dan Bodea

„Practic, două sferturi și jumătate nu ne-am apărat într-un ritm prea alert, Dinamo este o echipă foarte incomodă pentru că nu au niciun pivot clasic și nu am putut ajusta suficient de bine la viteza lor de joc. Până la urmă, pe final ne-am revenit, am avut posibilitatea să egalăm, însă ultimele secunde mi le asum, pentru că a fost greșeala mea, trebuia să facem fault mai repede, pentru a avea posibilitatea unui atac normal, măcar 5-6-7 sau 8 secunde în terenul advers… Din păcate, începem cu stângul acest campionat, nu ne permitem pași greșiți și acest meci nu era deloc programat în acest fel… Îmi pare rău pentru fani, care ne-au încurajat foarte mult în acest meci, sper să ne revenim și să jucăm ceea ce trebuie. Ghinionul și norocul de cele mai multe ori ți-l faci singur, nu are importanță, trebuia să îi oprim. Ne-au dat 79 de puncte la noi acasă, înseamnă că nu ne-am făcut bine treaba. Ar trebui să ne motiveze pe toți această înfrângere, este un moment greu, neprevăzut, dar care a apărut și trebuie să-l gestionăm ca atare, avem o săptămână să ne revenim și să arătăm că nu suntem o echipă oarecare”, a explica antrenorul clujenilor, Marcel Țenter.

U-Banca Transilvania: Adamovic 19 (4 rec., 7 p.d., 3 int.), Zigeranovic 15 (6 rec., 1 p.d.), Dykes 12 (7 rec., 1 int.), Kalnichenko 12 (5 rec.), Hargrove 10 (3 rec., 1 p.d.), Pasalic 6 (1 rec., 3 p.d., 1 int.), Baciu 4 (4 rec., 1 capac).

Dinamo București: Babkauskas 19, Dahlman 13, Sutalo 12, marinov 11, Sulovic 10, Vucic 8, Tal 3, Orbeanu 3.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu