Baschet| România învinge Estonia la Cluj, în cadrul unui turneu amical „secret”

Foto: Dan Bodea

Naționala României de baschet a trecut cu scorul de 67-66 formația similară a Estoniei, în cadrul unui turneu amical disputat la Cluj-Napoca, la care mai participă Bulgaria și Ungaria. În primul meci al zilei, Bulgaria a învins cu 87-59 Ungaria într-un meci care s-a desfășurat cu sala aproape goală, în condițiile în care evenimentul nu fusese anunțat de către Federația Română de Baschet nici măcar printr-un afiș sau o postare pe site-urile de socializare.

România a învins în ultima secundă în primul meci din cadrul turneului amical, disputat în fața Estoniei. Deși au condus aproape tot meciul, în principal mulțumită evoluției americanului naturalizat, Malcolm Armstead, însă pe final balticii au reușit să revină și chiar să conducă. Meciul a fost decis însă de Titus Nicoară, care a fost faultat când scorul era 66-66 și 0, 5 secunde rămase pe cronometrul de joc. Acesta a transformat prima aruncare liberă, România câștigând astfel primul meci în cadrul acestui turneu.

Astfel a arătat Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la turneul amical organizat de FRBaschet (Foto: Dan Bodea)

Astfel a arătat Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la turneul amical organizat de FRBaschet (Foto: Dan Bodea)

În celălalt meci al turneului, Bulgaria a trecut de Ungaria cu scorul de 87-59. Partida s-a desfășurat în prezența a aproximativ 20 de oameni, majoritatea copii veniți de la cursurile Summer Camp-ului organizat de Ghiță Mureșan. Team managerul naționalei de baschet, Marius Toma, a motivat lipsa promovării evenimentului, care nu a beneficiat nici măcar de un afiș, prin faptul că staff-ul a fost plecat în cantonament și nu s-a putut ocupa de aceste detalii.

Programul următoarelor meciuri, ce se vor disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, este următorul:

Sâmbătă 13 august 2016:
Estonia vs. Bulgaria – 16:45
România vs. Ungaria – 19:15

Duminică 14 august 2016:
Ungaria vs. Estonia – 17:00
România vs. Bulgaria – 19:30

Vlad Moldoveanu,   noul jucător al lui U BT Cluj-Napoca a jucat 20 de minute și a terminat partida cu  puncte,   7 recuperări,   5 pase decisive și o intercepție (Foto: Dan Bodea)

Vlad Moldoveanu, noul jucător al lui U BT Cluj-Napoca a jucat 20 de minute și a terminat partida cu puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție (Foto: Dan Bodea)

Distribuie:

Postaţi un comentariu