Baschet / România începe campania de calificare la Cluj

Echipa naţională de baschet feminin debutează în campania de calificare la turneul final al Campionatului European din 2017, la data de 21 noiembrie, la Cluj. În primul meci “Tricolorele” vor întâlni reprezentativa similară a Bosniei. Meciul va fi găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar Aurora Dragoş, membru în biroul federal al Federaţiei Române de Baschet, a dat asigurări că va lansa idea ca toate cele trei meciuri de calificare să se dispute în Polivalenta din Cluj.

“Mie aşa mi se pare normal, ca mciurile să se joace în cea mai modernă şi cea mai frumoasă sală de sport din România. Publicul clujean este foarte bun cunoscător de baschet, echipele clujene au obţinut de-a lungul anilor performanţe frumoase, iar acest lucru a contribuit la dezvoltarea şi popularizarea baschetului. Eu voi propune ca toate meciurile României să se joace la Cluj, să vedem dacă se va aproba acest demers”, a explicat Aurora Dragoş.

România a fost repartizată în grupa H, alături de Turcia, Israel şi Bosnia. Prima clasată din fiecare din cele nouă grupe preliminare, precum şi încă şase echipe de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament, urmând a se califica la turneul final al Campionatului European din 2017, găzduit de Cehia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu