Baschet / Medieşenii învinşi în prelungiri

Baschetbaliştii de la Gaz Metan Mediaş au jucat de la egal la egal cu ruşii de la Triumf Liuberet, dar au pierdut în prelungiri

Echipa masculină de baschet Gaz Metan Mediaş a fost învinsă, miercuri seară, pe teren propriu de gruparea din Rusia, Triumf Liuberţi, cu scorul de 84-81, într-un meci din Grupa D a FIBA EuroChallenge. Înfruntarea a fost una teribilă, iar echipa antrenată de clujeanul Marcel Ţenter a făcut un meci bun în faţa mult mai experimentatei formaţii ruse care a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune în Sala Sporturilor din Mediaş.

Aceasta este prima înfrângere pentru sibieni, după două succese consecutive în întrecerea continentală, obţinute în faţa echipelor BC Kiev (Ucraina) şi Kormend (Ungaria). Gaz Metan a început curajos meciul şi şi-a adjudecat primul sfert cu 26-20. Oaspeţii au preluat încet dar sigur controlul partidei şi, la pauza mare aveau deja un avans de şase puncte, 44-38.

Marcel Ţenter a reuşit să-şi readucă echipa în joc şi a dus meciul în prelungiri, unde însă, ruşii de la Triumf a fost mai autoritari şi şi-au adjudecat victoria. Shiloh a fost cel mai bun jucător al gazdelor, cu un double-double, 22 puncte, 11 recuperări şi 2 pase decisive, în timp ce omul meciului a fost compatriotul său Courdon Higgins, cu 35 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, pentru echipa vizitatoare.

În urma acestei partide Triumf Liuberţi este liderul grupei, cu 6 puncte, urmată de Gaz Metan Mediaş, 5 p, Inkognito Fashion Kormend BC, 4 p, BC Kiev, 4 p. Primele două clasate din fiecare dintre cele opt grupe se va califica în faza următoare. Turneul Final Four este programat între 25-27 aprilie 2014. Gaz Metan Mediaş va disputa următorul joc pe 3 decembrie, acasă, cu BC Kiev.

Distribuie:

Postaţi un comentariu