BASCHET/ Fetele de la ”U” Cluj întâlnesc campioana ICIM Arad în prima etapă a noului sezon

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj debutează în noua ediție a LNBF, sâmbătă, 5 octombrie, împotriva campioanelor în exercițiu, Universitatea Goldiș ICIM Arad. Partida se va disputa în Sala Sporturilor „Horia Demian”, începând cu ora 13.00.

Atât în lotul Universității Cluj, cât și în cel al campioanei en-titre ICIM Arad s-au produs multe schimbări. În angreanjul formației pregătite de Florin Covaciu au sosit cinci jucătoare noi de la MC Sport Cluj, acestea fiind Oana Budai, Antonia Leahu, Andra Alb, Claudia Corbu și Lovasz Izabela. Pe lângă cele cinci baschetbaliste au mai sosit la club Alexandra Dumitrache, Judit Kajdacsi, Vanesa Lache și Monika Cosior.

De cealalată parte, arădencele pornesc în acest sezon cu un antrenor nou, portughezul Jose Araujo. De asemenea, pe lână vechile nume din lotul ICIM-ului, pentru sezonul 2013-2014 s-au mai alăturat încă șapte jucătoare noi, printre care și Luminița Manta, fostă jucătoare la Universitatea Cluj. Andra Manea, Jence Rhoads, Monica Engelman, Destiny Williams, Laura Broomfield, respectiv Donica Cosby, sunt celelalte sportive noi care vor evolua sub culorile campioanei României la baschet feminin.

„Din câte am auzit, Clujul și-a îmbunătățit echipa față de anul trecut dar asta nu înseamnă că ne vom culca pe o ureche. Din punctul meu de vedere meciul împotriva clujencelor ne va ajuta să ne omogenizăm ca echipă pe viitor. Pot spune că avem o echipă tânără care aspiră la mai mult cu fiecare zi ce trece”, a declarat pentru Transilvania Reporter, pivotul ICIM-ului, Alina Crăciun.

Sâmbătă se va juca meciul cu numărul 19 din ultimii opt ani dintre cele două combatante. În anterioarele 18 partide, gazdele de pe malul Someșului Mic s-au impus doar în trei partide, în timp ce arădencele și-au adjudecat 15 meciuri.

În sezonul precedent, ICIM-ul a ieșit învingătoare în ambele confruntări, 76-39 pe teren propriu, respectiv 91-57 la Cluj.

[stextbox id=”custom” caption=”Prima etapă a Ligii Naționale de baschet feminin”]

CSM Târgoviște – CS Nova Vita Târgu Mureş

BCM Danzio Timișoara – CSU Alba Iulia

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – SCM CSŞ U Craiova

Universitatea Cluj-Napoca – Univ. Goldis ICIM Arad

Olimpia CSU Braşov – CST BC Alexandria

Phoenix Galaţi – CS Rapid București

Universitatea CSM Oradea – CSM Satu Mare

 

[/stextbox]

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu