Baschet feminin/ Victorie muncită pentru sătmărence în întâlnirea cu CSU Brașov

Evoluție spectaculoasă pentru Kortni Jones(foto-la minge) în prima partidă oficială, în fața propriilor fani

Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au obținut o victorie spectaculoasă, scor 62-53, în fața celor de la CSU Brașov într-un meci care a contat pentru etapa a II-a, a LNBF.

După victoria din prima etapă când s-au impus în deplasarea de la Ordea fetele lui Peter Eleș își doreau mult o victorie și în fața propriilor suporteri în primul meci oficial din această stagiune. Spre lauda lor sătmărencele au reușit să se impună într-o partidă unde au jucat mai ales cu inima și în care apărarea a dus tot greul.

Oaspetele au început mai hotărâte primul sfert, 21-16 și multă lume deja anticipa primul insucces al sătmărencelor de pe teren propriu. Spre lauda lor Orosz și compania au strâns rândurile și au început să funcționeze ca o adevărată echipă. Așa se face că sfertul doi este câștigat de fetele de pe Someș, 14-8, cea ce face ca la pauza mare să meargă cu un vantaj minin pe tabelă, 30-29.

Sfertul trei este memorabil, 18-6, în special pentru Andreea Orosz care ia efectiv partida pe cont propriu și înscrie din toate pozițiile. Este ajutată îndeaproape și de noua achiziție, Kortni Jones (americanca a reușit un double double de senzație cu13 puncte marcate și 10 recuperări) care prin jocul ei spectaculos deja a intrat la inimile suporterilor. Cristiana Cutaș a fost însă cea care a dus greul în apărare, turnul de control al sătmărencelor fiind de netrecut.

În ultimul sfert fetele de la CSM acuză puțină oboseală iar elevele lui Dan Calancea se apropie destul de periculos însă „alb roșiile” sunt îndeajuns de abile să conserve rezultatul și să obțină o victorie aplaudată în picioare de publicul spectator.

Pentru CSM au marcat: Andreea Orosz 14 puncte, Kortni Jones 13, Eniko Laza 12, Tabyta Wampler 9, Cristiana Cutaș 9,   Bianaca Voica 3, Mihaela Adi 2.

Din tabăra brașoveneclor cele mai multe puncte le-a marcat Vadinka Erak, 17 urmată de Zdenka Kovacevic 12.

Rezultate Etapa a II-a / LNBF

Rapid București – U Cluj 66-64

ICIM Arad – Danzio Timişoara 95-38

CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte 61-50

SCM Craiova – Nova Vita Tg. Mureş 67-63

CSBT Alexandria – Sepsi Sf. Gheorghe 52-40

CSM Satu Mare – Olimpia Braşov  62-53

Distribuie:

Postaţi un comentariu