Baschet feminin/ „Studentele” au spart gheața. ”U” Cluj – Nova Vita Târgu Mureș 65-52

Flavia Ferenczi a avut un cuvânt greu de spus în prima victorie a echipei sale din acest sezon/ Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au reușit sâmbătă seara prima victorie din acest sezon, după ce au trecut pe teren propriu de gruparea Nova Vita Târgu Mureș cu scorul de 65-52.

Sportivele pregătite de Florin Covaciu au câștigat trei din cele patru sferturi ale confruntării. Astfel, primele două acte au fost adjudecate cu 13-12, respectiv 16-13. După revenirea de la vestiare, târg-mureșencele au reușit să câștige sfertul trei, singurul de altfel, scor 14-13, iar în actul decisiv echipa de pe malul Someșului s-a impus cu un parțial de 23-13, implicit câștigând partida cu 65-52.

De menționat este faptul că, punctele victoriei clujene au fost marcate doar de patru jucătoare. J. Kajdacsi a terminat confruntarea cu un double-double, având 21 de puncte și 23 de recuperări. De asemenea, F. Ferenczi a contabilizat 27 de puncte puse pe tabelă, aceasta fiind urmată de Pop cu 16 puncte și Szmutku cu doar unul.

De cealaltă parte, cea mai bună marcatoare a mureșencelor a fost Vlaicu cu 13, fiind urmată de Meszaros 11, Mihai 11, Evans 9, Davis 4, respectiv Incze 4.

În urma acestei victorii, „studentele” au un bilanț de de o victorie și cinci înfrângeri, iar oaspetele meciului de sâmbătă au șase înfrângeri din șase meciuri.

În etapa următoare, baschetbalistele lui Covaciu se vor deplasa pe terenul celor de la SCM Craiova, în timp ce Nova Vita va primi vizita echipei BC Danzio Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu