Baschet feminin/ CSM Satu Mare vrea să debuteze cu o victorie și în fața propriilor suporteri

Andreea Orosz, căpitanul echipei CSM Satu Mare, este încrezătoare înaintea dificilului meci cu CSU Brașov

CSM Satu Mare a debutat cu dreptul în noua ediție de campionat, sătmărencele reușind să învingă, în deplasare, pe CSM U Oradea, scor 67-55. O prestație asemănătoare își doresc fetele lui Peter Eles și în meciul de sâmbătă când vor evolua în fața propriilor suporteri, pentru prima oară în acest sezon competițional într-un meci oficial.CSM Satu Mare urmează să întâlnească, sâmbătă de la ora  18.00, pe Olimpia CSU Brașov.

Starea de spirit a sătmărenceleor este una foarte bună, dată de victoria de marți. Din păcate Tabyta Wampler, una din jucătoarele exponențiale ale CSM-ului, cea care în partida cu Oradea a marcat 20 de puncte, 8 recuperări, 5 mingi câștigate și a fost folosită toate cele 40 de minute, s-a accidentat destul de serios la genunchi și încă este incertă folosirea ei în partida de sâmbătă. În rest tot lotul este valid iar căpitanul echipei Andreea Orosz, cea care a marcat cele mai multe puncte, 23, în partida cu „studentele” orădene se arată și ea optmistă în perspectiva meciului cu CSU Brașov.

„La Oradea am avut emoţii, a trebuit să trecem de tracul primului meci. Mă bucur că am câştigat şi am demonstrat că suntem o echipă care va avea un cuvânt de spus în acest sezon. Încet începem să ne cunoaștem între noi iar relațiile de joc sunt din ce în ce mai bune.Sper că și în meciul cu Brașovul să avem o prestație bună și să învingem mai ales că vom evolua în fața propriilor suporteri.Au o echipă bună pe care am urmărit-o pe video așa că nu mai au multe secrete față de noi. Ne pregătim cât putem de bine pentru acest meci și sper să-i facem fericiți cu o victorie pe spectatorii care vor veni la meci ” ne-a declarat Andreea.

Și președintele clubului, Florin Mureșan, așteaptă cu emoții meciul de sâmbătă, care în opinia lui va fi unul dificil.

“Cu patru străine în lot CSU Brașov se arată o echipă foarte incomodă care ne va pune, în mod, sigur multe probleme. Noi însă jucăm la victorie și-mi doresc ca fetele, care deja încep să arate ca o adevărată echipă, să se mobilizeze la maximum. Sperăm că până la ora jocului s-o recuperăm și pe Wampler, o jucătoare esențială pentru noi. Desigur avem nevoie și de sprijinul publicului care a arătat că în momentele cheie poate să fie al șaselea jucător. Invit spectatorii sătmăreni să vină în număr cât mai mare la sală deoarece acuma, la greu, își pot arăta cu adevărat atașamentul față de echipă” ne-a declarat Mureșan.

În tabăra cealaltă CSU Brașov vine după  înfrângerea din prima etapă în fața celor de la Alexandria, scor 54-65, însă fetele lui Dan Calancea au capotat doar pe final, în meciul considerat cel mai echilibrat al etapei.

Cu patru străine în lot, trei baschetbaliste din spațiul ex iugoslav (Zdenka Kovacevic, Vladinka Erak, Natasa Bucevac) și o americancă (Christina Dewit) CSU Brașov vine hotărâtă la Satu Mare să recupereze punctele pierdute așa că partida din sala LPS se arată mai mult decât interesantă.

Etapa a II-a LNBF

CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte,

U. Craiova – Nova Vita Tg Mureș

ICIM Arad – Danzio Timișoara

Telorman Alexandria – Sepsi Sfântu Gheorghe

Rapid București  – U. Cluj

Phoenix Galaţi – CSM Oradea

Distribuie:

Postaţi un comentariu