Baschet feminin / CSM Satu Mare câştigă la pas întâlnirea cu Nova Vita Târgu Mureş

CSM Satu Mare a trecut fără probleme de "lanterna roşie" Nova Vita Târgu Mureş

O singură dilemă aveam înaintea partidei dintre gruparea sătmăreană şi cea de pe Mureş, şi anume diferenţa de scor. Ei bine, ea a fost de “doar” 20 de puncte în favoarea sătmărencelor iar aceasta şi datorită faptului că, în ultimul sfert, antrenorul Petre Eleş şi-a permis să evolueze cu junioarele. CSM Satu Mare s-a impus, miercuri seara, cu 63-43 (33-17) în faţa celor de la Nova Vita Târgu Mureş, într-o partidă care a contat pentru etapa a IV-a din LNBF.

CSM a început lansat partida şi după primul sfert conducea cu 18-10. Următoarele 10 minute au fost de asemenea la discreţia sătmărencelor care la pauza mare conduceau cu 33-17.

Acelaşi scenariu l-am întâlnit şi în sfertul trei când fetele de pe Someş au dat recital şi s-au impus cu 20-9. Este momentul când antrenorul Eles hotărăşte să le arunce în luptă pe junioarele Teodora Vasile şi Andra Neşte care cu această ocazie debutează în Liga Naţională. Ultimele minute găseşte echipa CSM doar cu sătmărence pe parchet, un lucru nemaiîntâlnit până acum de când trupa de pe Someş a promovat în elita baschetului românesc.

Şi în această partidă Andreea Orosz a fost locomotiva echipei, sătmăreanca reuşind să marcheze 20 de puncte, trei recuperări şi două pase decisive. La capitolul remarcate o trecem şi pe Tabyta Wampler, americanca reuşind un double-double deşi a evoluat necomplet refăcută după accidentarea la genunchi.

Pentru CSM urmează un week-end de foc, cu un joc sâmbătă la Craiova şi unul duminică la Alexandria, din care fetele şi-au propus să câştige cel puţin o întâlnire.

Pentru CSM au jucat Andreea Orosz 20 de puncte, Tabytha Wampler 15, Eniko Laza 9, Kortni Jones 8, Cristiana Cutaş 6, Monica Ivan 4, Bianca Voica 1, Mihaela Adi, Teodora Vasile, Diana Moldoveanu, Anita Nagy şi Andra Neşte.

Rezultate etapa a IV-a LNBF:

Rapid București – CS U Alba Iulia 35-83

U Cluj – Olimpia Brașov 52-72

CSBT Alexandria – SCM Craiova 75 – 30

CSM Satu Mare – Nova Vita Satu Mare 53 – 43

CS Phoenix Galaţi – Sespsi Sf. Gheorghe 92 – 113

Joi, 24 octombrie

ICIM Arad – CSM Târgovişte

Marţi, 29 octombrie

CSM Oradea – Danzio Timişora

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu