Baschet Feminin/ Clujencele se deplasează în Oltenia pentru duelul cu SCM Craiova

Foto: Dan Bodea

Formația de baschet feminin a Universității Cluj va juca vineri, 15 noiembrie, în deplasare, pe terenul celor de la SCM Craiova, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin.

Ardelencele nu au mai câștigat în fața celor de la Craiova din 20 decembrie 2008, mai exact de la prima întâlnire dintre cele două combatante. De atunci s-au mai disputat încă cinci partide, toate fiind adjudecate de către gruparea doljeană.

După șase etape scurse din actuala stagiune, ambele grupări se situează în subsolul clasamentului, cu același număr de puncte, 7, având un bilanț de cinci înfrângeri și doar o victorie. Victoriile celor două echipe au fost obținute în fața aceluiași adversar, Nova Vita Târgu Mureș, ocupanta ultimei poziții din clasament. Clujencele și baschetbalistele din Craiova au trecut pe rând de mureșence cu 65-52, respectiv 67-63.

Având în vedere că este ultimul meci al etapei, Clujul și Craiova au câte un meci mai puțin față de celelalte 12 echipe din LNBM. Cu toate acestea, gruparea din Bănie are cel mai slab atac, cu 285 de puncte marcate, respectiv cea mai slabă defensivă, primind nu mai puțin de 568. De cealaltă parte, sportivele antrenate de Florin Covaciu au marcat în total 350 de puncte și au primit 443.

Cel mai interesant duel de pe parchet se va da între Irina Borș de la SCM-ul din Craiova și Flavia Ferenczi de la Cluj. Cele două baschetbaliste sunt principalele marcatoare din angrejanul echipelor la care evoluează, Irina având o medie de 14 puncte pe meci, în timp ce Flavia 18.2.

Încleștarea va fi oficializată de o brigadă de arbitri formată din Vasile Alexandru și Laszlo Bukuresti, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Cristian Vilcinschi.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu