Baschet/ Energia Rovinari, victorie spectaculoasă în finala Cupei României

Americanul Porter Troupe (în albastru) a reușit un capac de senzație în finalul meciului cu CSM Oradea, asigurând echipei sale câștigarea surprinzătoare a Cupei României. (Foto: Dan Bodea)

Outsiderii Final Four-ului Cupei României au reușit surpriza competiției, câștigând trofeul după un meci de zile mari împotriva favoritei CSM Oradea, de care au dispus cu scorul de 58-55, la finele unei partide decise în ultimele secunde cu un capac de senzație reușit de fundașul oltenilor, Porter Troupe.

Surpriză de proporții în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin. Ultima fază a competiției a pus față în față gazda Asesoft Ploiești, CSM Oradea, echipa care a încheiat sezonul regulat pe locul 2, BCM U Pitești, revelația sezonului și Energia Rovinari, echipă considerată outsidera întrecerii. Cu toate acestea, oltenii au ținut-o din surpriză în surpriză în cele două zile ale întrecerii eliminând în semifinale favorita Asesoft Ploiești (71-63) și câștigând trofeul în fața celor de la CSM Oradea, care în semifinale trecuseră în prelungiri de BCM U Pitești (86-84 după o repriză de prelungiri).

Finala competiției a început cu orădenii puși pe fapte mari. În primul sfert al meciului, jucătorii Energiei au marcat o singură dată din acțiune, astfel că după doar 10 minute de joc diferența era deja de 11 puncte în favoarea orădenilor, care păreau că nu vor avea probleme cu echipa din Târgu Jiu. Revenirea baschetbaliștilor din orașul lui Brâncuși a început în sfertul doi când, treptat, Watson și colegii săi au izbutit să-și impună jocul ofensiv și să-și consolideze apărarea care, în ciuda scorului din prima parte, a fost la un nivel ridicat pe tot parcursul meciului.

La pauza diferența era de 7 puncte după ce orădenii avuseseră un avans de 16 puncte (20-4). În minutul 22 al partidei, scorul era deja egal (28-28) și orice urmă de îndoială privind intensitatea finalei dispăruse. Cele două echipe au continuat să se apere agresiv, fapt care a făcut ca numărul de puncte să fie unul redus, însă spectacolul nu a lipsit: pătrunderile fundașului orădean Will Franklin și defensiva de fier a Rovinariului au dus la faze  care au ridicat publicul în picioare.

Echilibrul a continuat și în sfertul patru al partidei, însă meciul și câștigătoarea trofului au fost decise dramatic, în ultima fază a jocului: la 56-55 pentru Rovinari, cu 13, 7 secunde de atac pentru Oradea, Porter Troupe a reușit un capac demn de un meci din NBA asupra pivotului orădenilor, Shean Denison, cu care a adus echipei sale un trofeu la care puțini s-au așteptat.

Cele mai bune cifre le-a fost pivotul Energiei, Milosevic, care a terminat meciul cu 11 puncte și 16 recuperări. Giordan Watson a reușit și el statistici bune, încheind partida cu 13 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive în timp ce de la CSM Oradea s-au remarcat Denison (18 puncte, 10 recuperări) și Titus Nicoară (11 puncte, 6 recuperări).

În finala mică a Cupei României, gazda Final Four-ului, Asesof Ploiești, a trecut fără nici un fel de probleme de BCM U Pitești, scor 95-56, și și-a adjudecat medalia de bronz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu