BASCHET/ CSM Oradea învinge ”U” BT Mobitelco în primul meci al sezonului

Oradea se impune din nou în fața celor de la ”U” Mobitelco/ Foto: Dan Bodea

CSM Oradea a reușit să se impună în fața celor de la ”U” BT Mobitelco, scor 76-68 (15-13, 24-19, 15-20, 22-16), într-un meci din cadrul primei etape a Ligii Naționale de baschet masculin.

Cristian Achim a trimis pe parchet un „prim cinci” format din D. Dillon, V. Subotic, T. Nicoară, S. Denison și W. Franklin, în timp ce Dorin Pintea a început partida cu B. Cuic, D. Hargrove, I. Kuburovic, B. Lalovic, respectiv C. Baciu.

Fără căpitanul Mihai Silvășan, accidentat, clujenii au început foarte slab partida, marcând după primele șapte minute de joc doar șase puncte, în timp ce amfitrionii au pus pe tabelă 13. Odată cu introducerea în teren a americanului Josh Sparks, oaspeții au venit la două puncte în spatele adversarilor până la finalul sfertului, scor 15-13.

În primul minut al actului secund, Branko Cuic a readus egalitatea pe tabela de marcaj din Arena Antonio Alexe, 15-15. O apărare în zonă, dezordonată, a alb-negrilor și un pressing pe tot terenul al gazdelor, le-a dat oportunitatea acestora din urmă să se distanțeze din nou pe tabletă cu cinci minute înainte de pauză, scor 31-21. Orădenii au continuat în același ritm, intrând la vestiare cu un avantaj de șapte puncte, 39-32.

În prima jumătate a sfertului trei a început să se simtă cu adevărat tensiunea partidei, ambele combatante făcând greșeli copilărești atât în defensivă, cât și în ofensivă. Cu toate acestea, Darius Hargrove și-a adus pentru prima dată echipa în avantaj pe tabelă printr-o aruncare de la distanță, scor 49-50. Cu zece minute înainte de finalul meciului, elevii lui Cristian Achim au revenit la conducere, 54-52.

CSM-ul și ”U” BT Mobitelco au trecut succesiv la conducere în prima jumătate a ultimului act, iar cu patru minute înainte de final, tabela arăta egal, 60-60. Cu un minut și jumătate înainte de ultimul fluier, Țibârnă de la Oradea și Hargrove de la Cluj au fost eliminați din joc, iar finalul se anunța unul de foc, scorul fiind 67 egal. Oaspeții au comis o serie de greșeli pe final, iar bihorenii au profitat de acest lucru adjudecându-și victoria, scor 76-68.

Astfel, CSM Oradea a câștigat la capătul unui joc în care a izbutit să gestioneze situațiile în care Clujul a preluat conducerea sau atunci când aceștia se apropiau periculos pe tabelă. Titus Nicoară a reușit un double-double, cu 20 de puncte și 10 recuperări, fiind urmat de Markovic cu 19 puncte, Franklin 10, Dillon și Subotic cu câte 8, Denison 4 și Țibârnă 2.

Amfitrionii au excelat la două capitole. În primul rând au fost peste adversari la aruncările de două puncte, reușind 20 din 36, cu un procentaj de 55%, față de 38% cât au avut elevii lui Bobo Pintea. De asemenea, formația de pe Criș a pierdut doar nouă mingi, cu cinci mai puține decât adversarii lor.

De cealaltă parte, punctele „studenților” au fost marcate de Hargrove 21, Kuburovic 15, Sparks 10 puncte și 12 recuperări, Cuic 8 puncte și 11 recuperări, Baciu 9, respectiv Lalovic cu 5.

„Felicit echipa gazdă pentru victorie, au fost mai lucizi pe final. Silvășan nu a jucat astăzi pentru că s-a accidentat la genunchi la ultimul antrenament de la Cluj. Medicii ne-au recomandat să nu îl folosim în această seară, sperăm să fie apt la meciul următor. Cred că în această seară Oradea a avut mai mult noroc pe final la aruncările de trei puncte, în timp ce noi nu am luat cele mai bune decizii. Am avut procentaje slabute sub panou, cred că s-a simțit lipsa lui Silvășan”, a declarat Dorin Pintea, tehnicianul celor de la Cluj.

CSM Oradea va juca în etapa a doua pe terenul celor de la CSU Sibiu, în timp ce clujenii primesc vizita grupării Energia Rovinari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu