Baschet/ CSM Oradea – Gaz Metan, în reeditarea finalei mici din sezonul trecut

Foto: Totalbaschet

Una dintre cele mai importante partide a rundei cu numărul cinci a LNBM se va disputa sâmbătă, la Oradea, acolo unde CSM-ul din localitate va primi vizita celor de la Gaz Metan Mediaș. Disputa va fi transmisă de către postul Digi Sport, începând cu ora 16.15.

Cele două combatante și-au disputat la finalul sezonului 2012-2013 lupta pentru locurile trei-patru. Câștig de cauză au avut bihorenii, impunându-se cu 2-1 la general. Per total, începând cu sezonul 2005-2006, CSM Oradea și Gaz Metan Mediaș s-au întâlnit de 24 de ori, timp în care baschetbaliștii medieșeni și-au adjudecat 17 confruntări, iar elevii lui Cristi Achim cu zece mai puțin.

După patru etape scurse din actuala stagiune, gazdele de sâmbătă se situează pe poziția secundă, cu șapte puncte acumulate, având un bilanț de trei victorii și o singură înfrângere. De cealaltă parte, sportivii pregătiți de Marcel Țenter sunt abia pe locul 10 în clasament, cu șase puncte, având două victorii și tot atâtea înfrângeri.

În runda anterioară, formația de pe Criș a pierdut primul meci din acest sezon, 64-69 pe terenul celor de la SCM Craiova, în timp ce Gaz Metan a trecut în sala proprie de Farul Constanța, cu un neverosimil 137-44.

Va fi foarte intersant de urmărit modul în care va evolua extrema „roș-albaștrilor”, Titus Nicoară, jucător care a activat ani buni, inclusiv anul trecut, la gruparea de pe Târnava Mare. În momentul de față, Titus este cel mai eficient jucător din angrenajul CSM-ul, având în medie un indice de 15.75 la acest capitol. Din tabăra „lupilor negri” cel mai eficient om este americanul Willie Kemp, aflându-se la egalitate cu Nicoară, cu 15.75.

De asemenea, pe lângă Titus Nicoară, Kemp va avea parte de încă un duel dificil pe parchet, pe Radovan Markovic. Fundașul sârb este cel mai bun marcator al grupării bihorene, cu o medie de 13.75 puncte pe meci, în timp ce Willie Kemp are o medie de 15.25.

„Ne așteptăm la un meci dificil, cu o echipă a Mediașului de mare valoare. Are în componență trei fundași foarte buni, doi americani și un român. De asemenea, are doi pivoți străini, respectiv pe Bogavac, care evoluează pozițiile 3-4. Este o echipă care știe să joace. Mă aștept la un meci greu pentru noi, unul bun pentru public și aștept o victorie pentru echipa noastră”, a spus Radovan Markovic pentru csmoradea.ro.

Partida va fi condusă de un trio format din Mircea Șerban, Alin Faur și Bogdan Podar, iar comisar din partea FRB va fi Stelian Bănică.

Distribuie:

Postaţi un comentariu