Baschet/ CSM Oradea, deplasare de foc pe terenul celor de la BC Timișoara

Foto: bihon.ro

Baschetbaliștii de la CSM Oradea se deplasează în acest sfârșit de săptămână la Timișoara, pentru disputa cu Baschet Club, într-un meci din cadrul etapei a VII-a a LNBM. Partida va fi transmisă de postul DigiSport sâmbătă, 9 noiembrie, începând cu ora 20.00.

Chiar dacă bihorenii sunt liderii campionatului, cu 13 puncte acumulate în șapte meciuri și un bilanț de șase victorii și o singură înfrângere, partida împotriva ”leilor” din Banat va fi una extrem de dificilă. CSM-ul pregătit de Cristian Achim nu s-a mai impus în fața alb-violeților din 11 decembrie 2010. De atunci și până în prezent s-au mai jucat alte șase partide între cele două formații, toate terminându-se cu victoria timișorenilor.

De asemenea, formația de pe malul Begăi a acumulat în cele șase partide disputate în această stagiune zece puncte, fiind pe locul șase, având un bilanț de patru victorii și două înfrângeri și un meci mai puțin disputat decât adversarii lor din această rundă. În etapa precedentă, baschetbaliștii pregătiți de Tudor Costescu s-au impus în deplasarea jucată cu „lanterna roșie”, Farul Constanța, scor 102-60.

De cealaltă parte, roș-albaștrii au jucat trei partide în șase zile, din care au câștigat două, 85-60 cu Pitești și 95-53 cu Farul, ambele în campionat. Cea de-a treia partidă a jucat-o în Ungaria, în cadrul EuroChallenge, pe terenul celor de la Atomeromu Paks, fiind învinși de aceștia cu 78-77.

„Am avut puțin timp să analizez actuala echipă a Timișoarei. Au câțiva jucători noi, cu siguranță de mare valoare. Mă refer la Panic, Lee, Jovanovic și așa mai departe. Nu am niciun dubiu cu privire la capacitatea acestor jucători de a face diferența. În mod evident noi mergem la Timișoara să câștigăm, așa cum ne-am propus de fiecare dată, însă nu va fi ușor”, a declarat Cristian Achim pentru csmoradea.ro.

De asemenea, tehnicianul celor de la BC Timișoara, Tudor Costescu, a prefațat întâlnirea cu orădenii. „La prima vedere, este un meci normal de campionat, dar e foarte important, din multe puncte din vedere: al tradiției, al locurilor din clasament, al loturilor celor două echipe și al momentului în care se desfășoară. Noi am avut o perioadă destul de lungă de a pregăti acest meci, care va conta mult în economia campionatului. Oradea e sus în clasament şi arată momentan ca o echipă de locurile 1-3, asta și prin prisma jocului practicat”.

Încleștarea va fi arbitrată dintr-o brigadă formată din Marius Ciulin, Ciprian Stoica și Dragoș Nicolae, iar comisar din partea FRB va fi Nicolae Constantinescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu