Baschet / CS ”U” a pierdut meciul de debut în LNBM

Eliminaţi încă din primul turl al Cupei României, baschetbaliştii de la CS "U" Cluj au pierdut şi meciul de debut în noua stagiune a Ligii Naţionale de Baschet Masculin

Baschetbaliştii de la CS Universitatea Cluj au pierdut meciul de debut în noua ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, scor 81-108, în compania mult mai titratei formaţii CSM Oradea. Chiar dacă scorul indicat de tabela de marcaj, la finalul partidei, duce cu gândul la un duel inegal, meciul a stat foarte multă vreme sub semnul echilibrului şi, în ciuda eşecului din etapa inaugurală băieţii pregătiţi de Carmin Popa au evoluat cu multă dăruire în faţa puţinilor spectatori care au ţinut să vadă la lucru noua echipă a clujului.

Ambele formaţii au fost eliminate, anterior acestui joc, din Cupa României şi aveau o datorie „morală” să debuteze cât mai bine în campionat. Clujenii au început curajos şi au reuşit pe alocuri să facă faţă experienţei bihorenilor. CSM Oradea este însă, una dintre cele mai constante grupări din baschetul românesc în ultimii ani, iar jucătorii lui Cristi Achim a ştiut să pună inteligent stăpânire pe joc, fără să se întrebuinţeze la cote maxime.

22-13 şi 25-19 au fost scorurile cu care s-au încheiat primele două sferturi şi era din ce în ce mai evident că vizitatorii se vor impune în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Nu la fel au stat lucrurile şi în partea a doua a meciului. „Studenţii au intrat extrem de motivaţi în teren după pauza mare şi, poate surprinzător şi-au adjudecat sfertul al treilea, cel mai spectaculos de altfel, cu scorul de 31-27.

A fost perioada de joc care i-a trezit pe oaspeţi, iar în ltimul sfet aceştia au făcut legea pe parchet şi şi-au adjudecat ultimul parţial cu scorul de 34-18. Cu 20 de puncte şi 6 recuperări, Bogdan Ţibârnă de la oaspeţi a fost cel mai bun jucător al lui Cristi Achim, în vreme ce de la CS ”U” s-a remarcat Nicolae Foalea cu 16 puncte, 2 recuperări şi 4 pase decisive.

Luni, de la ora 19.00, ”U”-BT Cluj va disputa meciul în compania marii rivale CSU Ploieşti, în cadrul etapei I a ediţiei 2014/2015 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu