Gică Barbu sună alarma la „U”: “E momentul să vă treziţi!”

Gică Barbu e decis să taie în carne vie dacă "studenţii" nu îşi vor schimba atitudinea / Foto: Dan Bodea

Gică Barbu i-a băgat în şedinţă pe „studenţi. Nemulţumit de rezultatele echipei, tehnicianul le cere elevilor săi mai multă determinare şi agresivitate în joc.

Barbu e conştient că doar cu o atitudine corespunzătoare, „şepcile roşii” mai pot emite pretenţii la salvarea de la retrogradare. În nouă etape, „U” Cluj a izbutit să cucerească doar trei puncte, cu două mai mult decât „lanterna roşie” Corona Braşov.

Domnule Barbu, aţi preluat frâiele Universităţii. Cum vă simţiţi în această postură?

Deocamdată sunt interimar, dar nu ştiu pentru cât timp. Din păcate, am preluat echipa într-un moment delicat. Din cauza lipsei rezultatelor, starea de spirit nu e tocmai bună, jucătorii sunt cu moralul la pământ. Culmea e că la capitolul condiţie fizică stau foarte bine, chiar dacă la meciuri nu se vede acest lucru. La antrenamente, toţi reuşesc să treacă cu brio testele, dar pe teren parcă sunt alţi jucători.

Cum v-aţi gândit să revitalizaţi echipa?

În primul rând, îmi doresc ca jucătorii să-şi schimbe atitudinea, să arate că îşi doresc cu adevărat să câştige. Acum e o delăsare totală. Doar unul sau doi se dăruiesc pe teren, în timp ce alţii joacă cu frâna de mână trasă. Vreau să fie invers. E nevoie de un restart! Şi-au pierdut încrederea, nu mai au curaj, deşi nu înţeleg, pentru că sunt jucători de Liga I, iar aici nu e loc de lamentări. De exemplu, aşteptam mult mai mult de la Cristocea. E un jucător experimentat, trebuie să tragă echipa după el. Aleargă mult pe teren, dar nu are realizări. Sper să-şi revină în următoarele jocuri. Vă spun sincer, dacă nu se trezesc cât mai repede şi nu dau mai mult pe teren, vă garantez că voi pleca singur de la echipă, pentru că nu îmi place ca cineva să-şi bată joc de meserie şi de acest club. Sunt plătiţi la zi, nu au niciun motiv să nu dea totul pe teren.

Veţi debuta pe bancă împotriva Botoşaniului, revelaţia Ligii I. Cum prefaţaţi acest joc?

Botoşaniul e o echipă harnică, unită, are atitudine, aşa cum era şi Universitatea anul trecut. Arată foarte bine atât în apărare, cât şi în atac. Cu greu primesc gol, dar nu sunt de speriat. Doar de Steaua te poţi teme, deoarece în campionat nimeni nu îi poate face faţă.

 

“Dedu nu intră în planurile mele”

 

Veţi miza şi pe jucătorii tineri?

Da, cu siguranţă veţi vedea mai mulţi jucători tineri la echipă. Cei care au calităţi, vor juca. Aşa am făcut şi la celelalte cluburi pe care le-am antrenat. Voi da şansă tuturor. Vom merge în continuare şi pe sistemul 4-2-3-1, pentru că nu avem foarte multe soluţii în atac. Dedu s-a accidentat grav, e suspect de ruptură la ligamentele încrucişate, dar el oricum nu ar fi fost în planurile mele. A primit multe şanse, dar nu a arătat nimic. Mendy, Cristocea şi Lemnaru sunt şi ei accidentaţi, dar avem noroc că meciul cu Botoşani se joacă abia luni, poate reuşim să-i recuperăm pe câţiva.

Cum vă descrieţi ca şi antrenor?

Pun pasiune în tot ceea ce fac, mă dăruiesc total. Ţin la jucători, dar până la un anumit punct. Dacă ei nu dau totul pentru echipă, nu mai am ce discuta cu ei. Îmi place disciplina, jocul combinativ şi constructiv. Voi lucra mult şi la posesie, până acum nu reuşeam să legăm nici trei pase. Trebuie să ţinem mai mult mingea, să avem curajul să ne arătăm la pase, nu să ne ascundem. Din păcate, la jucători nu am văzut nicio supărare pe teren, nicio frustrare sau dorinţă de a învinge. Vreau să fie mai agresivi, cu Săgeata şi Chiajna nu au avut nicio reacţie. Sunt datori clubului, fanilor şi tuturor clujenilor!

„U” a adunat doar trei puncte în nouă etape. Mai credeţi în salvare?

La cum arătăm ca joc e greu să mai crezi în salvare. Dacă legăm două victorii, şi asta ar trebui să vină cât mai repede, avem şanse să scăpăm. Trebuie să recunoaştem, lotul de anul trecut era mai bun decât cel de acum. Ne-au plecat aproape zece titulari, dar cred că cea mai mare pierdere e Tony, care e un jucător extraordinar. Ciupe, Ninu şi Raţiu ne-ar fi ajutat şi ei foarte mult, pentru că sunt jucători valoroşi. Din păcate, acum ne-a ocolit şi şansa spre deosebire de anul trecut. Puteam obţine mai multe puncte dacă beneficiam de un gram de noroc la unele partide.

Aţi colaborat şi cu Ganea. Cum l-aţi descrie?

Ganea era omul care ar fi stat de dimineaţa până seara târziu. Se implica total şi cerea acelaşi lucru şi de la jucători. Sunt sigur că îşi va găsi repede o echipă, deoarece e mult prea pasionat şi dedicat acestei meserii.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu