Loke & Co au făcut spectacol în Polivalenta băimăreană

Baia Mare a pierdut fără drept de apel în fața Gyor-ului

HCM Baia Mare a pierdut cel de-al doilea meci din grupele Champions League, dar elevele lui Costică Buceschi nu sunt deloc demoralizate. Adversara de sâmbătă, nimeni alta decât cea mai bună echipă din lume, Gyori Audi ETO, a făcut o adăvarată propagandă handbalului, reuşind să încânte miile de spectatori care au umplut până la refuz Polivalenta băimăreană.

Unguroaicele s-au impus cu scorul categoric de 33-21 (16-10), după un meci în care gazdele au reuşit să se ţină aproape de campioana Europei timp de aproape 20 de minute. Din păcate, lotul extrem de valoros, experienţa şi forţa echipei oaspete au făcut diferenţa şi au decis, încă din prima repriză, câştigătoarea acestei confruntări.

„Un meci în care joci cu echipa campioană a Europei, cu cea mai bună grupare din lume, nu poate fi decât unul foarte greu. Din nefericire, noi ne-am confruntat cu multe probleme de lot şi nu ne-am putut baza 100% nici măcar pe cele 16 jucătoare trecute pe foaie. Tocmai de aceea am fost nevoiţi să facem improvizaţii. Unele ne-au ieşit, cum ar fi introducerea în teren a Dianei Puiu, altele mai puţin. Oricum, cu o echipă precum Gyori, nu poţi juca la infinit cu improviţatii şi acest lucru s-a văzut. Nu am făcut un meci rău, însă, am avut o agresivitate foarte bună în defensivă, am avut faze frumoase şi în atac, însă ne-a lipsit luciditatea în momentele de superioritate numerică, atunci când am greşit şi am pierdut foarte multe mingi”, a declarat tehnicianul băimărean Costică Buceschi.

De partea cealaltă, antrenorul Martin Ambros, a mărturisit că elevele sale au tratat meciul cu toată seriozitatea: „Am jucat serios şi nu le-am dat adversarelor nicio şansă, chiar de la începutul meciului. Cu toate aceste, gazdele au jucat bine şi, trebuie să spun, nu par a fi o echipă debutantă în Champions League. Eu spun că oricărui adversar îi va fi greu să câştige aici în Baia Mare. Dacă celelalte echipe vor dori să ia puncte aici vor trebui să lupte cu tot ceea ce pot, pentru că va fi extrem de dificil”.

Atmosferă de poveste

Spectacol între semicercuri, show în tribune. Dacă pe teren Loke, Amorim, Bulatovic, Gorbicz şi Haraldsen au predat o frumoasă lecţie de handbal, cu pase no-look, scheme spectaculoase şi goluri de poveste, nici băimărenii nu s-au lăsat mai prejos. Cei circa 2.300 de spectatori au pus la cale o coregrafie impresionantă. Zgomotul produs de sutele de vuvuzele, trompete şi goarne a fost unul parcă venit din infern. Un imens banner reprezentând sigla clubului băimărean, construit pe un sistem de scripeţi, a fost ridicat la începutul partidei, de către suporterii din galerie, acoperind aproape o treime dintr-o tribună. O atmosferă frumoasă, „acompaniată” cum se cuvinte de cei circa 200 de fani ai echipei Gyori Audi ETO, care şi-au încurajat favoritele pe tot parcursul celor 60 de minute.

„Publicul a fost… nu am cuvinte. Nici acum nu aud bine. Sunt convins că în nicio altă sală din Europa nu este o asemenea atmosferă. Acesta este atu-ul nostru. Sperăm că publicul va fi lângă noi şi la partida de sâmbătă cu Hypo Viena şi sperăm că atunci vom discuta despre cum am obţinut primele puncte în Champions League. Cu asemenea spectatori orice e posibil”, a mărturisit Costică Buceschi.

Marcatoare: Tătar 5, Marin 3, Nechita 3, Rudics 3, Geiger 3, Buceschi 2, Puiu 1 și Oltean 1. 

Distribuie:

Postaţi un comentariu