Avertismentul Nadiei!

Foto: Dan Bodea

Cea mai mare personalitate sportivă a României, Nadia Comăneci, averizează conducătorii sportului românesc asupra numărului tot mai mic de copii și tineri care practică activități sportive. Cea mai mare gimnastă din istoria acestei discipline din țara noastră a reamintit faptul că au dispărut competițiile sportive de masă, care reprezentau o bază de selecție extrem de vastă.

”Pe vremea mea era Daciada, erau multe alte competiții pentru toate nivelurile de vârstă. Selecția se făcea mult mai ușor și în mod natural. Când ai foarte mulți competitori, talentele se remarcă mai ușor pentru că există nerv, spirit de competiție. Astăzi dacă ai un lot de opt sportivi, din care trebuie să încropești o echipe de șase și se mai accidentează trei, ești pus într-o mare dificultate. De ce? Pentru că nu mai există acea arie vastă de selecție”, a punctat Nadia Comăneci.

Zeița de la Montreal s-a arătat încântată de modul în care clujenii a organizat în cele mai mici detalii Campionatul European de Gimnastică Artistică și l-a felicitat pe Marian Drăgulescu pentru calificarea în cele două finale, la sol și sărituri. ”Pe Marian îl cunoasc de ceva vreme, știu ce fel de om este, îi cunosc caracterul, nu e o surpriză pentru mine calificarea lui în cele două finale.

Uitându-mă pe clasament, la sărituri, după prima serie, când am văzut că Marian este pe locul pt, la egalitate de puncte cu un alt sportiv, eram sigură că a doua săritură va fi una cu un grad pe dificultate mult mai mare. Marian este un învingător. Îl felicit din toată inima și îi țin pumnii strânși, să aducă măcar o medalie țării noastre”, a mai spus Nadia. La ediția de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint, ambele prin Marian Drăgulescu, la sol și sărituri și alte două de bronz, ambele prin Cătălina Ponor, la sol și bârnă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu