Aventura CFR-ului în Liga Campionilor începe cu Malmo

Foto: Dan Bodea

CFR a avut noroc la tragerea la sorți pentru stabilirea tabloului din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Deși nu este considerată cap de serie campioana României se poate considera cu un pas mai aproape de grupele celei mai importante competiții continentale intercluburi. Adversara vișiniilor va fi, cel mai probabil Malmo FF, campioana Suediei. Până să se înfrunte cu trupa lui Edward Iordănescu nordicii vor trebui să treacă de câștigătoarea unui turneu de calificare în care sunt implicate formațiile Santa Coloma (Andorra), Drita (Kosovo), La Fiorita (San Marino) şi Lincoln Red Imps (Gibraltar).

Chiar dacă Malmo nu traversează cea mai bună perioadă este greu de crezut că s-ar putea împiedica de oricare dintre echipele amintite. Astfel, pe 24 sau 25 iulie, la Cluj va sosi aproape sigur gruparea la care s-a format ca jucător Zlatan Ibrahimovic. ”Este o echipă cu care putem să ne luptăm”, a reacționat impresarul și directorul sportiv al CFR-ului, Bogdan Mara. Malmo FF este cel mai important club din Suedia având în palmares nu mai puțin de 36 de trofee (20 de titluri de campioană, 14 Cupe și două Supercupe).

Potențialii adversari ai vișiniilor au cucerit patru titluri în ultimii cinci ani, iar în cupele europene se laudă cu o finală în Cupa Campionilor Europeni, pierdută în 1979 în fața englezilor de la Nottingham Forest. Meciurile din manșa întâi din turul doi preliminar al ediției 2018/2019 a Ligii Campionilor se vor disputa în 24 și 25 iulie (turul), respectiv în 31 iulie / 1 august returul. CFR va juca primul meci acasă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu