Automobilism/ Rugby-ştii de la “U” au calităţi de piloţi

Sportivii Universităţii Cluj au luat lecţii de pilotaj defensiv de la piloţii Napoca Rally Academy/ FOTO Patrice Podina

Rugby-iştii Universităţii Cluj, alături de colegii lor de club, de la secţiile de volei masculin şi feminin, au participat la o sesiune de “Defensive driving”, organizată de Napoca Rally Academy, la sfârşitul acestei săptămâni. Fostul campion de raliuri al României, Bogdan Marişca şi colegul său de echipă Danny Ungur au fost profesori de pilotaj pentru câţiva dintre cei mai reprezentativi sportivi ai Universităţii Cluj.

 

Piloţii au ţinut un curs teoretic urmat de proba practică, cea mai aşteptată de toţi participanţii la eveniment. Primii sportivi care au urcat, mai întâi în dreapta piloţilor, iar mai apoi la volan, au fost chiar rugby-iştii de la “U”. După ce au obţinut un succes important în SuperLiga Naţională, scor 24-19 cu CSM Bucureşti, stăpânii balonului oval au arătat reale calităţi şi la volanul bolidului NRA. “Eu sunt un fan al sporturilor auto, aşa că am acceptat cu mare plăcere invitaţia băieţilor de la Napoca Rally. Nu e ca în teren, dar e o senzaţie extraordinară să simţi puterea motorului, în plus cu Bogdan Marişca şi Danny Ungur alături, nu am avut chiar nicio emoţie, mi-a plăcut şi am să revin ori de câte ori voi fi invitat. Abia aştept să alerg în noua maşină de curse a lui Marco Tempestini”, a declarat Nino Barbu, căpitanul echipei naţionale de rugby în 7 şi unul dintre cei mai importanţi jucători de la “U” Cluj.

 

Şi colegii lui Barbu, Cristian Podea şi Daniel Martac au fost extrem de receptivi şi au primit laude din partea “profesorilor” Marişca şi Ungur. “Unii dintre sportivi au arătat calităţi foarte bune de pilotaj. Rugby-iştii au fost cei mai curajoşi şi primii care au urcat la volan, dar e normal. Ei sunt obişnuiţi cu senzaţiile tari, ei trăiesc aşa ceva la fiecare meci, fără adrenalină nu ar fi unde sunt acum, în SuperLigă şi cu rezultatele frumoase pe care le obţin”, a declarat Danny Ungur, pilot Napoca Rally Academy.

 

Voleibalista Alexandra Bara a fost o apariţie indedită. Tânăra jucătoare nu are permis de conducere, dar s-a declarat mulţumită de ceea ce a învăţat de la piloţii NRA. “Încă nu am luat în serios ideea de a face şcoala de şoferi, dar după această zi cred că am să mă gândesc mai serios la treaba asta. Senzaţia a fost extraordinară. Bine, când ai în drepta un campion naţional (Bogdan Marişca n.r.),   pare simplu. Nu cred că aş alege să mă fac pilot de raliuri, dar a fost frumos, am să mai încerc”, a spus Bara.

 

Note de trecere au obţinut şi Ionuţ Ivan şi Liviu Moise, de la echipa masculină de volei Universitatea Cluj. La finalul cursului toţi participanţii s-au arătat încântaţi de cunoştinţele acumulate şi au mărturisit că vor răspunde prezent şi la următoarea acţini de acest fel, alături de piloţii NRA.

Distribuie:

Postaţi un comentariu