Auto / Succes istoric pentru România!

Simone Tempestini este primul piilot român care câștigă o etapă din Campionatul Mindial de Raliuri

Simone Tempestini şi Matteo Chiarcossi au terminat cu stil Raliul Suediei şi au obținut prima victorie din istorie pentru România din Campionatul Mondial de Raliuri în Production Cup. Pilotul Napoca Rally Academy a dominat de la un capăt la celalalt întrecerea mașinilor de grupa N.

Tempestini Junior s-a impus în 20 din cele 21 de probe speciale pe zăpada din Suedia, deși la start s-a aflat şi Massimiliano Rendina, campionul mondial en-titre din Production Cup, sau dublul campion național Gergo Szabo. Reprezentantul României a câștigat cu un avans de peste 7 minute în fața celorlalți 7 piloți înscriși la start în această categorie.

Puștiul de 20 ani a reușit totodată un excelent loc 9 în WRC 2, întrecere unde Subaru Impreza pe care o pilotează nu poate face faţă mult mai performantelor modele R5. “Suntem extrem de bucuroși de modul în care a decurs raliul. Mașina a fost ok, dictarea, ceea ce pentru viitorul meu este unul dintre cele mai importante aspecte, a fost foarte bună, iar ritmul unul bun pe tot parcursul raliului”, a spus Simone Tempestini, după cel mai important succes din carieră.

Pilotul clujean a adunat totodată șase puncte și pentru Napoca Rally Academy în clasamentul pe echipe din WRC 2, la debutul primei echipe românești din Campionatul Mondial. “Sunt atât de mândru de evoluția echipajului Napoca Rally Academy încât este greu să descriu asta în cuvinte. Este emoționant să aduci primele puncte pentru România în Campionatul Mondial”, a spus și Marco Tempestini, liderul primei echipe românești din Campionatul Mondial de Raliuri.

Următoarea aventură pentru Napoca Rally Academy este Raliul Mexicului, etapa a treia din Campionatul Mondial fiind programată în perioada 5 – 8 martie. Și pe pământ american Simone Tempestini și Matteo Chiarcossi vor concura tot pe modelul Subaru Impreza în Production Cup din WRC 2.

Succes „premeditat
Victoria echipajului clujean în Raliul Suediei nu este un succes întâmplător. Cu un program complet în Junior WRC, unde a terminat pe locul 4 în prima etapă din 2015 la Monte-Carlo, Simone Tempestini şi copilotul său şi-au propus să adune cât mai multe puncte și pentru Napoca Rally Academy în WRC 2.

„Participarea noastră în WRC 2 este foarte importantă atât pentru noi ca echipaj, cât și pentru echipa. Avem nevoie de experiență cât mai multă la acest nivel și trebuie să ne perfecționăm dictarea. În Suedia eu și Matteo ne-am propus să ne concentrăm pe acest aspect și ne-a ieşit. Ne-am şi distrat la maximum pe zăpadă. În același timp, acest raliu este și primul pentru Napoca Rally Academy în competiția pe echipe din mondialul de raliuri și tocmai de aceea era foarte important să adunăm cât mai multe puncte în clasamentul mondial”, a mai spus Simone Tempestini.

Pentru cei mai puţin avizaţi trebuie precizat că Raliul Suediei este un raliu clasic pe zăpadă cu o serie de provocări care solicită la maximum atât echipajul, cât și mașina de competiție. Spectacolul a început cu o super specială de 1, 9 kilometri, iar în total au fost programate 21 de probe speciale cu o lungime de 309, 68 km.

„Ştiam că va fi un raliu dificil, mai ales că pentru noi erau condiţii complet noi, însă, ne-am dorit foarte mult să putem fi prezenţi la startul acestei întreceri şi sunt foarte fericit că am reuşit să-l şi terminăm, cum se spune cu zâmbetul pe buze”, a mai spus Simone Tempestini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu