Auf wiedersehen, Christoph!

Foto: Dan Bodea

Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal (FRF) a propus ca Daum să nu mai fie selecționerul României. Ieșită din calculele calificării la Cupa Mondială din 2018, după o campanie dezastruoasă, echipa națională de fotbal a României are nevoie de un suflu nou, astfel că, președintele Răzvan Burleanu a mandatat Comisia Tehnică să caute soluții pentru funcția de selecționer. 

Foto: Dan Bodea

Este foarte posibil ca șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță să preia funcţia pentru un interimat de două partide, cu Kazahstan și Danemarca, ultimele din programul grupei E. Concret, luni, Comisia Tehnică a propus întreruperea raportului de muncă între FRF și Christoph Daum şi a nominalizat posibilii succesori ai neamțului: Dan Petrescu, Walter Zenga și Cosmin Contra.

Interesant este că Stoichiță, deși este favorit să preia interimatul, nu vede cu ochi buni această soluție. Simte că poate fi momentul lui de glorie și s-ar dori selecționer cu acte în regulă, pentru campania de calificare la Euro 2020. Numai că suporterii români nu par să ia în calcul numele lui Stoichiță, ieșit de ceva vreme din fotbal. Fanii naționalei l-ar vrea pe Dan Petrescu, antrenorul aproape imposibil de strămutat de la Cluj, după ce conducerea clubului CFR i-a făcut toate poftele și a transferat 23 de jucători în 3 luni. 

Foto: Dan Bodea

”Dan Petrescu este sub contract și nu poate pleca când vrea el, sau fanii naționalei. Nu putem lăsa pe cel mai bun să plece de la noi. CFR a investit foarte mulți bani în acest proiect și în Dan Petrescu. Nu vorbesc în numele lui, nu știu ce gândește el, dar ne vom opune plecării”, a lămurit situația lui Petrescu, managerul sportiv, impresarul și analistul TV al clubului din Gruia, Bogdan Mara.

Următorul pe listă este Cosmin Contra. În realitate el este tehnicianul cu cele mai mari șanse de a ajunge la națională. Tensiunile de la Dinamo și ultimul eșec (1-2 cu ACS Poli Timișoara), de pe teren propriu, l-ar putea determina să se despartă fără prea mari regrete de Dinamo. Al treilea favorit este Walter Zenga, antrenorul care a fost de altfel, principalul contracandidat al lui Daum și anul trecut, dar atunci FRF l-a ales pe neamț. 

sursa foto: thesun.com

În prezent, Zenga este liber de contract, după despărțirea de Wolverhampton Wanderers, echipă pe care a pregătit-o în prima parte a sezonului trecut. Conducătorii FRF mai au de lucru până să învestească un nou selecționer. Pasul următor în procesul rezilierii contractului lui Christoph Daum va fi stabilit de Departamentul Juridic, pentru a nu-i da ocazia germanului să ceară mai apoi despăgubiri uriașe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu