Au visat frumos, dar s-a terminat

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la U-BT Cluj au pierdut meciul disputat în deplasare, scor 65-74, cu BK Pardubice, ultimul din faza a doua a FIBA Euro Cup. Eliminaţi din întrecerea europeană intercluburi încă din etapa precedentă, când au cedat pe teren propriu în faţa celor de la Alba Fehervar, băieţii lui Mihai Silvăşan au încercat să lase o ultimă impresie bună în Europa. Clujenii au început foarte bine înfruntarea de la Pardubice şi şi-au adjudecat primul parţial de joc cu 22-20. Evoluţia bună a continuat şi în sfertul doi, chiar dacă a fost cel mai puţin spectaculos parţial.

U-BT a intrat la cabine în avantaj, scor 39-33, dar la revenirea pa parchet gazdele şi-au dat drumul la joc şi, pe fondul lipsei de concentrare a clujenilor au preluat iniţiativa. Cele şase puncte avans ale ardelenilor au fost anulate după doar 10 minute de joc (21-14 pentru Pardubice), pentru ca în ultimul sfert jucătorii celor două echipe să lase garda jos şi să evolueze pentru public şi pentru palmares. S-a terminat 74-65 în favoarea echipei gazdă şi odată cu ultima sirenă a meciului s-a încheiat şi aventura europeană din acest sezon pentru U-BT. Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al trupei lui Silvăşan, cu 17 puncte reuşite.

„Vreau să felicit echipa adversă, au făcut un meci bun în această seară, mai ales prin prisma recuperărilor, în special a celor ofensive. Niciuna dintre echipe nu a avut presiunea rezultatului, aşa că jocul nu a avut o miză prea mare. În aceste condiţii, am venit decişi să dăm minute cât mai multe jucătorilor care au fost folosiţi mai puţin până acum şi cred că, în cea mai mare parte a meciului, au făcut o treabă bună, în mare sunt mulţumit de ei. Pentru noi, ca şi pentru echipa cehă, urmează să ne concentrăm pe campionat, urmează o perioadă dificilă pentru ambele echipe. Le urez succes şi îmi doresc ca şi noi să avem succes pe mai departe”, a declarat Mihai Silvăşan, la finalul jocului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu