Oameni cu suflet au ”sărit” pe ritmuri etno în ajutorul unei fetițe

Instructorul sătmărean de kangoo jumps, Cristian Belega, a fost și el prezent la evenimentul caritabil

Îmbrăcați în straie populare și purtând încălțăminte specială, 170 de sportivi, artiști populari și sportivi de performanță, practicanți de Kangoo Jumps, au sărit pe ritmuri etno în sprijinul unei fetițe de numai opt ani, din Sigmir, județul Bistrița Năsăud.

Țopăieli caritabile
Omenia a fost cuvântul cheie al evenimentului Etno Kangoo Jumps Party, organizat la Bistrița, și care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru a o ajuta pe Ilinca, o fetiță care s-a născut cu o malformație congenitală gravă. “Etno Kangoo Jumps Party a avut ca scop principal mobilizarea participanților la o strângere de fonduri pentru Ilinca. Ea a fost deja supusă mai multor intervenții chirurgicale maxilo-faciale și are nevoie în continuare de altele, dar din cauza impasului financiar în care au ajuns părinții ei, aceste operații nu mai sunt posibile, așa că am încercat și noi să dăm o mână de ajutor” a declarat sufletul acestei acţiuni, antrenorul Lucian Pop.

Inițiativă de succes
Toți banii strânși în urma acestei acțiuni, aproximativ 1.000 de euro, au intrat în contul Ilincă. Astfel, copilul va fi supus unei noi intervenții chirurgicale în următoarea perioadă. O altă operație este deja programată peste doi ani, încă una din șirul de intervenții de care are nevoie fetița pentru a i se corecta malformația facială cu care s-a născut. Ilinca a fost și ea prezentă la acest eveniment, împreună cu familia, bucurându-se să vadă că atât de mulți oameni i-au ”sărit” în ajutor și sunt alături de ea. Invitatul special al evenimentului a fost folclorista Angela Rusu, care nu a ezitat să încalțe ghetele și să-i mobilizeze pe cei prezenți să execute exercițiile Kangoo dansând pe muzică populară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu