Au făcut-o și pe asta. CFR e tot mai aproape de grupe

Foto: Dan Bodea

O victorie la limită, în manșa tur, și o primă repriză perfectă la Netanya au fost suficiente pentru ca CFR să se califice în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Returul cu Maccabi Tel Aviv a fost doar o formalitate pentru experimentații jucători feroviari.

Gazdele au deschis scorul după un sfert de oră de joc, prin Blackman, după ce vișiniii au ratat o ocazie uriașă, prin Rondon, cu doar trei minute mai devreme. Gazdele nu au apucat să viseze prea mult. În minutul 17 Bordeianu a fost faultat în careu, iar Culio a transformat lovitura de pedeapsă.

Maccabi a pus stăpânire pe joc, dar fără să găsească soluții să spargă zidul defensiv al lui Petrescu. Rikan și Sechter au apărut la finalizare, dar golul s-a marcat la poarta cealaltă. Culio a tras tare, portarul gazdelor a respins în față și, pe fază, Rondon a marcat primul gol în tricoul CFR-ului.

Cohen (min. 48) a restabilit egalitatea, dar feroviarii au închis jocul și calificarea era pecetluită. Burcă i-ar fi putut duce pe israelieni în avantaj, după o tentativă de respingere. Ultimele 40 de minute au fost un chin pentru gazde și un joc de uzură pentru CFR care s-a calificat în turul următor, acolo unde o va înfrunta pe campioana Scoției, Celtic Galsgow.

Manşa tur din turul trei preliminar al Ligii Campionilor se va juca pe 6-7 august. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe 13 august.

Distribuie:

Postaţi un comentariu