Au câştigat cu sufletul

Daniel Feier (foto echipament galben albastru), arma secretă a Olimpiei, a adus trei puncte valoroase echipei sătmărene
eepurl.com

Olimpia Satu Mare a câştigat, 1-0, întâlnirea cu ASA Târgu Mureş, una dintre pretendentele la promovare în Liga 1. Sătmărenii au jucat cu mare dăruire, răsplătind cei 3000 de suporteri cu o victorie superbă, mai puţin scontată de către mulţi iubitori ai fotbalului din oraşul de pe Someş.

“Galben-albaştri” au început partida în forţă, Bujor fiind foarte aproape, în două rânduri ( minutele 6 şi 13) să-l învingă pe portarul Viciu.

Replica oaspeţilor vine în minutul 25, când Buhăescu profită de greşeala lui Şuta, dar şutul său este prea slab pentru a deschide scorul.

Edi Iordănescu, suspendat pentru această partidă astfel că a ales să-i dea indicaţii secundului Stelescu prin telefon, a fost nevoit să-l schimbe pe Bumba încă din minutul 33, ex sătmăreanul accidentându-se destul de grav fiind înlocuit de către Roman. Este şi singurul eveniment mai important al primelor 45 de minute, ambele echipe având zero în dreptul golurilor marcate.

În mitanul secund, oaspeţii ies ceva mai hotărâţi de la cabine şi pun presiune pe sătmăreni, însă marile ocazii vor aparţine tot elevilor lui Tibi Csik. În minutul 81 Zsiga trimite un trasor de la 25 de metri, foarte aproape de vinclul porţii mureşene, acelaşi Zsiga mai încercând, trei minute mai târziu, vigilenţa goalkeeper-ului de la ASA, cu un şut de la 30 de metri.

Cei 3.000 de spectatori sătmăreni vor exulta în minutul 87, când rezerva de lux, Daniel Feier, cel care a intrat în minutul 55, va deschide scorul, servit ideal de către Zsiga. Trebuie menţionat că acelaşi Feher a scos şi penalty-ul din meciul cu FC U Craiova, scor 1-1, şi tot din postura de rezervă.

Cele patru minute de prelungiri nu vor aduce nici o modificare pe tabela de marcaj, astfel că antrenorul Csik este pe cale de a produce încă o victimă în rândul antrenorilor, după ce în urmă cu o etapă, egalul scos la Reşiţa a avut ca şi consecinţe demiterea lui Alexandru Pelici. De altfel Edi Iordănescu, antrenorul celor de la ASA, a declarat chiar înaintea partidei cu Olimpia, că doreşte să părăsească gruparea mureşană, înfrângerea de la Satu Mare fiind în măsură să grăbească această decizie.

Olimpia Satu Mare: Şuta (cpt.) – D. Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Molnar (min.55 Feier), Svarczkopf, Villand, Zsiga – Bujor (min.85 Micaş), Lemac (min.82 Kinczel).

ASA Tg. Mureş: Viciu – Homei, Heil, Patriche, Szilagyi (cpt.) – Cioinac, Al. Dan – Bumba (min.33 Roman), Buhăescu, Aniţoiu – Salem (min.57 Creţu).

Arbitru: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Gero Szabo şi Alexandru Cerei (ambii din Cluj-Napoca).

Rezultate etapa a III-a

CSM Rm. Vâlcea – UTA Arad 2-0

FC Bihor – CS Mioveni 1-1

FC Olt – Gloria Bistrița 1-2

CS Minerul Motru –  FC U Craiova 0-1

Olimpia Satu Mare – ASA Tg. Mureș 1-0

CS U Craiova – CS Metalul Reșița, partida începe de la ora 18.00

1 Comentariu

  1. Satmarean spune:

    Felicitari baieti! O victorie muncita.

Postaţi un comentariu