Au bifat meciul și promovarea

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a acces în Liga a III-a cu scorul general de 16-0 după dubla din barajul de promovare disputată în compania formației Lăpușul Târgu Lăpuș, campioana Maramureșului. Alb-negrii au disputat returul din micuțul oraș maramureșean doar pentru că era obligată de regulament, altfel, promovare era dinainte antamată, după ce în jocul tur elevii lui Marius Popescu s-au impus cu 8-0. Pentru întreaga suflare universitară deplasarea la Târgu Lăpuș a fost motiv de sărbătoare, câteva sute de fani făcând deplasarea alături de echipă.

Gazdele, conduse de pe margine de fostul mare jucător Cristian Vasc, au încercat să dea o replică cât mai bună Universității, dar Rareș Takacs a deschis scorul în minutul 14. Și totuși, ”U” nu a reușit să se desprinde decât în repriza a doua, după o evoluție aproape eroică a maramureșenilor în primele 45 de minute. Darius Hîmpea a dat tonul pentru ”U”, în actul secund, cu reușita din minutul 51.

Căpitanul Gabriel Giurgiu a dus scorul la 3-0 din lovitură de la 11 metri, pentru ca Dorin Goga (foto, la minge) să-și treacă în cont ”dubla”, grație reușitelor din minutele 64 și 89. De altfel, Goga a marcat de nu mai puțin de patru ori și în meciul tur, câte o ”dublă” în fiecare repriză. A șasea reușită și ultima a înfruntării de la Târgu Lîpuș i-a aparținut tânărului Tinuț Budăcan, care a închis tabela în primul minut adițional.

Universitatea Cluj face așadar primul pas spre revenirea în elita fotbalului românesc, după 8-0 și 6-0 cu Lăpușul Târgu Lăpuș, la capătul unui sezon pe care l-a dominat autoritar și în care a stabilit o serie de recorduri, chiar dacă nu erau neapărat dorite de suporteri. În sezonul viitor ”U” Cluj va fi repartizată, cel mai probabil în seria a V-a, acolo unde este foarte posibil să dea peste CFR Cluj, oficialii marii rivale încercând să-și înscrie echipa a doua în eșalonul terț.

Distribuie:

Postaţi un comentariu