Atletism / Marian Oprea a terminat la patrulea la triplusalt

Marian Oprea s-a calificat cu prima performanţă în finala mondială de triplusalt, dar a terminat concursul abia pe poziţia a patra

Singurul atlet român calificat într-o finală la Capionatele Mondiale (CM) de atletism indor de la Sopot, săritorul de triplusalt Marian Oprea a terminat întrecerea pe poziţia a patra, după ce în calificări obţinuse cea mai bună performanţă a competiţiei.

În finală Oprea a sărit 17, 21 m, dar rezultatul său nu a fost suficient pentru a termina pe podiumul mondial. Ultima medalie câştigată de Marian Oprea datează din 2010, când a obţinut bronzul la Campionatele Europene de sală de la Paris, cu performanţa de 17.62 metri.

La ediţia din 2012 a CM de sală, Oprea s-a clasat al 11-lea, ratând calificarea în finală. La Sopot, Oprea a avut un uşor avantaj după prima serie de încercări pe care a terminat-o în frunte, cu 17, 02 m. Începând cu a doua rundă de sărituri adversarii românului au realizat performanţe din ce în ce mai bune iar în final s-a impus rusul Lyukman Adams, cu o săritură de 17, 33 m.

Medalia de argint i-a revenit cubanezului Ernesto Reve care a atins şi el lungimea de 17, 33 m, dar media generală a fost mai slabă, iar pe treapta a III-a a podiumului s-a situat un alt cubanez, Pedro Pichardo, cu 17, 24 m. La ediţia din acest a a CM ceilalţi componenţi ai delegaţiei României – Mihai Donişan, la săritură în înălţime, Anca Heltne, la aruncarea greutăţii, ştafeta feminină de 4X400 metri şi Ionuţ Zăizan la 1.500 metri au ratat prezenţa în finalele probelor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu