Arte marţiale / Descendentul fondatorului Aikido, în contact cu clujenii

Waka Sensei Mitsuteru Ueshiba (foto, în stânga), descendentul direct al fondatorului Aikido, se afşă în aceste zile la Cluj şi va conduce mai multe antrenamente la care clujenii au acces liber / Foto: Dan Bodea

Waka Sensei Mitsuteru Ueshiba, descendentul direct al fondatorului artei marțiale tradiționale japoneze Aikido Aikikai, Morihei Ueshiba O-Sensei, va coordona la sfârşitul acestei săptămâni cursurile şi demonstraţiile de Aikido care se vor desfăşura în cadrul Seminarul Internațional de Aikido, găzduit de Cluj-Napoca.

De vineri și până duminică, clujenii pot participa gratuit la antrenamentele conduse de  Waka Sensei  Mitsuteru Ueshiba şi ceilalţi invitaţi la acest eveniment. Sesiunile demonstrative vor avea loc la Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Cluj-Napoca. Pe lângă Mitsuteru Ueshiba, participanţii la eveniment vor intra în contact cu Christian Tissier Shihan, Ulf Evenas Shihan, Peter Goldsbury Sensei, John Rogers Shihan, Kei Izawa Sensei și Wilko Vriesman Sensei sau Dorin Marchiș,   președintele Fundației de Aikido Aikikai din România și organizatorul evenimentului de la Cluj.

„Îmi asum această calitate de a fi moştenitorul unei întregi arte marţiale şi nu e deloc uşor. Nu e uşor să duci mai departe aşa ceva, dar încerc să mă obișnuiesc și să trăiesc cu această idee”, a spus Mitsuteru Ueshiba. Invitatul de onoare al Seminarului internaţional de la Cluj a fost competat de preşedintele Fundaţiei Aikido Aikikai România. „Să te pregăteşti alături de Waka Sensei, strănepotul fondatorului artei marțiale Aikido, este o noare deosebită pentru toţi cei ce suntem prezenţi la acest seminar. Waka Sensei Mitsuteru Ueshiba este cel care va duce mai departe învățăturile lui O’Sensei, așa cum au făcut-o și cei dinaintea sa. Îi invităm pe toţi clujenii să asiste gratuit la sesiunile de antrenamente din acest sfârşit de săptămână”, a spus Dorin Marchiș.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Bianca says:

    Citesc acest articol, la fel ca si altele care prezinta diverse activitati in oras, si nu am idee unde sa ma duc ca sa “asiste gratuit la sesiunile de antrenamente din acest sfârşit de săptămână”, asa cum scrie in articol. De ce acestor articole le lipsesc elementarul program al activitatii pe care o descriu?

Postaţi un comentariu