Arte marțiale / Băimăreni pe podium la Mondialul de Taekwon-do ITF

Doi karatiști băimăreni au terminat pe podium la recentele Campionate Mondiale de Taekwon-do din Spania / Foto Bogdan Groza

Localitatea spaniolă Benidorm a găzduit, la finele săptămânii trecute, Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF, competiţie la care au participat 1.042 de sportive din 58 de ţări, printre care şi câţiva băimăreni, legitimaţi la trei cele trei cluburi din Maramureş – Ştiinţa Ardealul, CSM Ştiinţa Dragonul şi Martial Arts Dojo.

Cele mai importante rezultate au fost obţinute de Mihai Mădăian şi Cosmin Zetea, care au reuşit să urce pe podium şi să se numere printre medaliaţii acestei ediţii. La proba individuală de luptă, categoria +85 kg (seniori), Mihai Mădăian (Ştiinţa Ardealul), a cucerit medalia de argint şi titlul de vicecampion mondial. Sportivul băimărean mai are în palmares alte două medalii, însă de aur, la Mondialele de Juniori din 2006, de la Tegucigalpa (Honduras).

O altă medalie, de data aceasta de bronz, a fost câştigată de Cosmin Zetea (CSM Ştiinţa Dragonul), care a reuşit să urce pe podium la proba de spargere de forţă individual. Cosmin este la a doua performanţă notabilă din acest an, după bronzul cucerit, la aceeaşi probă, la Campionatul European din Suedia.

La Mondialul din Spania au luat parte şi alţi trei “dragoni”, respectiv Remus Catricicău (3 dan), Kevin Iustin (1 dan) şi Denisa Oltean (1 dan).
Un alt reprezentant al Maramureşului present la această important competiţie, a fost Ionuţ Achim, component al clubului sportiv Martial Arts Dojo din Baia Mare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Simi says:

    Felicitari Mihai Madaian!
    Felicitari pt antrenoarea Andrea Orban!
    CS Stiinta Ardealul are cel mai bun senior din tara, care a obtinut trei titluri mondiale!

Postaţi un comentariu