Apărare pe două linii. Petrescu nu merge la naţională!

Dan Petrescu rămâne la CFR Cluj! Antrenorul feroviarilor este în capul listei potenţialilor succesori ai lui Christoph Daum, pe banca echipei naţionale de fotbal a României, dar va rămâne la CFR Cluj. Salariul foarte mare (800.000 de euro), plus clauzele contractuale privind o eventuală despărţire de gruparea din Gruia, fac aproape imposibilă înscăunarea lui Petrescu în funcţia de selecţioner.

Managerul sportiv al clubului CFR Cluj, Bogdan Mara, şi-a exprimat public opoziţia faţă de numirea lui Dan Petrescu în funcţia de selecţioner, încă de la meciul dintre echipa clujeană şi CSU Craiova, de la sfârşitul săptămânii trecute. Marţi, informaţia a fost confirmată de preşedintele Iuliu Mureşan. Acesta a declarat pentru postul de televiziune Pro X că nu se pune problema plecării lui Dan Petrescu.

„Dan Petrescu sigur rămâne la noi. Se simte foarte bine la CFR, suntem toţi lângă el mereu. Mi-a zis că n-a mai fost la un club unde să fie oameni aşa profesionişti, care să rezolve aproape instantaneu orice mică problemă care apare. Rămâne sigur la noi. A existat o discuţie, dar Dan Petrescu rămâne la noi. Nu pot să-l opresc să discute cu FRF. A existat o întâlnire, dar nu pleacă”, a spus Iuliu Mureşan, pentru sursa citată.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, ar fi încercat să discute personal cu Dan Petrescu, la Cluj, dar s-a lovit de opoziţia conducerii clubului CFR. Pe lângă salariul anual de aproape 1.000.000 de euro, tehnicianul mai are şi o clauză de reziliere cifrată la aproximativ 800.000 de euro, iar conducerea clubului a făcut eforturi substanţiale pentru a-i aduce antrenorului o echipă întreagă, nu mai puţin de 23 de jucători, în ultimele trei luni, pentru a aduce un nou titlu de campioană în vitrina clubului.

În aceste condiţii Cosmin Contra, de la Dinamo, şi Walter Zenga, liber de contract, sunt principalii favoriţi să preia banca tehnică a echipei naţionale de fotbal a României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu