Anonima vicecampioană a României

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a pierdut, luni seara, cu scorul de 61-65, confruntarea cu CSU Alba Iulia, meci programat în cadrul etapei a VI-a a Ligii Naționale. Prima apariție a universitarelor în Sala Polivalentă nu a creat vreo emulație în rândul suporterilor. Astfel, meciul dintre vicecampioana României, ”U” Cluj și CSU Alba Iulia s-a disputat într-un anonimat total. Doar vreo 100 de persoane s-au încumetat să ia loc în tribunele polivalentei, jumătate dintre acestea fiind sportivi la alte discipline. 

Foto: Dan Bodea

Meciul a început prost pentru ”U” și ceva mai bine pentru oaspete. Trupa lui Dragan Petricevic au marcat primele puncte abia după trei minute de joc, când vizitatoarele conduceau cu 4-0. Până la jumătatea sfertului clujencele au preluat conducerea (5-4) și au terminat primul parțial cu 14-9. A doua secvență de joc a început cu echipa din Alba Iulia decisă să întoarcă rezultatul. Echilibrul s-a rupt la scorul de 16-13 pentru ”U”. 

Foto: Dan Bodea

Din acel moment fetele spaniolului Manuel Rodriguez au jucat mult mai dezinvolt și au marcat 14 puncte consecutive. La pauza mare CSU Alba Iulia era deja în avantaj pe tabela de scor (26-32). Nici după pauză lucrurile nu s-au schimbat. Klausic și Părău au încercat să-și facă simțită prezența pe teren, dar mai mult decât să mai strângă puțin scorul, nu au reușit. 

Deși mult mai echilibrat decât precedentul, sfertul al treilea a fost adjudecat tot de către formația vizitatoare (17-20). Ultima secvență a întâlnirii a fost un ”galop” eșuat al clujencelor după restabilirea echilibrului pe tabela de marcaj. Deși au câștigat ultimul sfert (18-13), fetele lui Petricevic au plătit scump greșelile pe care le-au comis. ”U” Cluj rămâne cu o singură victorie stagională și ocupă poziția a șaptea a clasamentului LNBF.

Distribuie:

Postaţi un comentariu