Anastasescu a confirmat – FC Universitatea Cluj SA a murit

Visul suporterilor Universității Cluj s-a împlinit. Vor putea fi acționari în noul club, curat și fără datorii / Foto: Dan Bodea

Data limită pentru înscrierea echipei FC Universitatea Cluj SA în viitoarea ediție de campionat a expirat, miercuri, 20 iulie. În același timp s-a consemnat și încetarea oficială a activității societății care administrează clubul de fotbal deținut de Florian Walter, de acum fostul patron al lui ”U”. Într-un răspuns oficial către Primăria Cluj-Napoca, administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, confirma imposibilitatea continuării activității sportive în competițiile oficiale organizate de Federația Română de Fotbal (vezi fascimil 1).

u cluj_raspuns_oficial-page-001

Astfel, visul suporterilor Universității Cluj s-a împlinit. Noul club, curat și fără datorii va porni la drum din Liga a IV-a, vechea societate fiind abandonată de Florian Walter. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au trimis în repetate rânduri solicitări către A&A Consultants SPRL (vezi fascimil 2), având calitatea de administrator judiciar al Fotbal Club Universitatea Cluj SA, cu privire la viitorul clubului de fotbal patronat de Florian Walter (FC Universitatea Cluj SA), pentru a urma toți pașii legali și de bună credință în ceea ce privește demararea activității noii asociații sportive care va prelua brandul ”U”, culorile și palmaresul, deținute de Primăria Cluj-Napoca. (Vezi documentul AICI).

adresa_primarie_ucluj-page-001

adresa_primarie_ucluj-page-002Administratorul judiciar a confirmat în răspunsul său imposibilitatea contnuării activității vechii societăți (FC niversitatea Cluj SA), fapt care dă libertatea acționarilor noii societăți sportive să creioneze activitatea viitorul club de fotbal care va prelua numele, culorile și palmaresul tradiționalei ”U” Cluj. Sursele Transilvania Reporter au reconfirmat intenția primăriei de a înscrie noul club în Liga a IV-a, pornind la un drum nou, fără nicio daorie și continuând tradiția fotbalistică de aproape un secol a brandul Universitatea Cluj.

Reamintim că la data de 6 iulie, anul curent, Consiliul Local Cluj-Napoca a votat în unanimitate înfiinţarea Asociaţiei Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru al studenţilor clujeni. Membrii fondatori sunt municipiul Cluj-Napoca şi cele şase universităţi de stat din oraş, adică UBB, UTCN, UMF, USAMV, UAD şi Academia de Muzică Gheorghe Dima. Iniţiatorul proiectului, consilierul local Radu Constantea a explicat încă de atunci care au fost motivele pentru care s-a dorit înfiinţarea acestei asociaţii.

„Este o alternativă, dacă actuala societate comercială nu îşi va mai putea continua activitatea pentru că este în insolvenţă şi există mai multe cereri de intrare în faliment şi avem un risc major privind înscrierea echipei în campionat. Dacă ajungem la această situaţie noi vom putea activa această construcţie”, spunea Radu Constantea în plenul ședinței Consiliului Local de la data de 6 iulie.

”Modelul după va activa noua asociație sportivă este preluat din Germania, iar în noul proiect se vor putea implica ulterior şi diverse firme din oraş pentru a sprijini activitatea noului ”U”. Practic Asociaţia Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru este un proiect menit să continue istoria Universităţii Cluj şi să preia brandul şi palmaresul”, a mai adăugat Constantea.

Noua structură sportivă își dorește să reașeze pe baze solide și transparente clubul de fotbal Universitatea Cluj, prin restabilirea legăturilor tradiționale dintre ”U” Cluj și studenți, dar și între club și universitățile clujene și a fost promis fanilor Universităţii de primarul Emil Boc, în pre-campania electorală. Deținătorul pachetului majoritar, Florian Walter și administratorul judiciar al clubului susțin că au încercat în ultimii ani să găsească un investitor, dar nimeni nu s-a arătat interest de a prelua clubul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu